NaslovnicaVijestiNOVI PROBLEMI ZA TOPNIKE: Jedna od najvećih zvijezda Arsenala zatražila odlazak iz...

NOVI PROBLEMI ZA TOPNIKE: Jedna od najvećih zvijezda Arsenala zatražila odlazak iz kluba!

Prema pisanju engleskih medija, zvijezda i napadač Arsenala Pierre-Emerick Aubameyang navodno razmišlja o odlasku iz kluba u predstojećem zimskom prelaznom roku.

Aubameyang želi otići iz Arsenala

Gabonski reprezentativac je stigao na Emirates za tada rekordnih 60 miliona eura iz Borussije Dortmund 2018. godine, te je na ukupno 83 nastupa postigao 53 gola u svim takmičenjima.

I dok je njegov učinak poprilično dobar otkako nosi dres ‘Topnika’, ostatak tima ne prestaje razočaravati, te je navodno donio odluku kako želi otići nakon što je odbio produžiti ugovor sa klubom. Novine The Mirror pišu kako je on pregovarao sa čelnicima kluba oko mogućeg potpisa novog ugovora, s obzirom da mu trenutni ističe za 18 mjeseci, ali je promijenio mišljenje te želi novi izazov u karijeri.

30-godišnjak je po svemu sudeći razočaran situacijom na Emiratesu, te mu je želja osvojiti trofeje u karijeri. Svi u klubu su upoznati s njegovom situacijom, te su u nedoumici da li da ga prodaju već u zimskom prelaznom roku ili sljedećeg ljeta, ili da riskiraju njegov mogući odlazak besplatno za godinu dana.

‘Topnici’, koji su trenutno bez trenera nakon što ih je napustio Unai Emery, slavili su u tek 4 od 15 odigranih ligaških utakmica ove sezone, te je svima jasno kako najvjerovatnije neće uspjeti izboriti mjesto u top četiri i Ligu prvaka sljedeće sezone.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!