NaslovnicaVijestiQuique Setien predstavljen kao novi trener Barcelone

Quique Setien predstavljen kao novi trener Barcelone

Quique Setien predstavljen je kao novi trener Barcelone, te se po prvi put obratio javnosti kao šef stručnog stožera Blaugrane.

novi trener Barcelone

“Do jučer sam u svom selu bio s kravama, a danas treniram najbolje nogometaše na svijetu”, izjavio je Setien, doskorašnji trener Betisa.

On je rekao kako nije mogao ni sanjati da će jednog dana sjesti na klupu Barce.

“Ovo je zaista nešto posebno. Cilj mi je osvojiti sve trofeje za koje se budemo borili, ali želimo to ostvariti igrajući lijep nogomet. Došao sam ovdje sa velikom željom i energijom. Znam šta je Barcelona. Klub nema drugi cilj osim da osvoji sve trofeje”, rekao je Setien.

Za Lionela Messija je kazao da je poseban igrač, ali i da su ostali nogometaši u ekipi vrlo talentovani.

Predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu je istakao da bi volio da je Valverde napustio Barcu na neki ljepši način, dodajući ipak da je došlo vrijeme za promjene u katalonskom klubu.

“Ušli smo u drugi dio sezone i trebamo novi zamah. Kandidati smo za osvajanje La Lige, Kupa Kralja i Lige prvaka”, rekao je Bartomeu.

Sportski direktor Barcelone Eric Abidal je novinarima kazao da su doveli Setiena jer se radi o stručnjaku čiji nogometni stil i vizija su se mnogo svidjeli cijeloj upravi.

“Imamo puno povjerenje u njega i ekipu. Poštujemo i druge trenere s kojima smo bili u kontaktu, ali naš trener je sada Quique Setien”, kazao je Abidal.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!