NaslovnicaVijestiNovinari pitali Lewandowskog za transfer u Real, a on im odgovorio ovo

Novinari pitali Lewandowskog za transfer u Real, a on im odgovorio ovo

Golgeter Bayerna Robert Lewandowski želi da ignorira interesovanje Reala kako bi mogao biti koncentriran i tako pomogne timu da osvoji Ligu prvaka i upravo madridskom klubu skine krunu.

Lewandowski se sve više spominje kao pojačanje Reala od ljeta, čak je i njegov agent u više navrata pričao o transferu, ali Poljak sada želi da se fokusira na Bayern.

“U ovom trenutku ne bavim se Realom. Ne bi bilo dobro za mene da, u trenutku spekulacija s mogućim prelaskom u Real, ne budem koncentriran na Bayern. Igrač sam Bayerna i dat ću sve od sebe da imamo uspješnu sezonu, prije svega da osvojimo Ligu prvaka “, rekao je Lewandowski o transferu u Real njemačkom Kickeru.

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]

Prema pisanju španjolskih medija, 29-godišnji nogometaš trebao bi zamijeniti Karima Benzemu od ljeta, koji je razočarao ove sezone.

Lewandowski je već postigao 20 golova za bavarskog giganta ove sezone, a priliku da popravi učinak imaće sutra protiv Bešiktaša u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

Jedan od najboljih europskih napadača stigao je u Bayern 2014. godine kada je prešao iz Borussije Dortmund. Poljak je karijeru počeo u Delti iz Warsave, zatim je prešao u Legiju koja ga je ubrzo prodala Zniczu iz poljskog grada Pruszkowa.

Period od 2008. do 2010. godine proveo je u Lechu. Postoji jedna priča koja govori da su Lewandowskog u mlađim danima smatrali doslovno ‘panjem’, te mu niko nije predviđao blistavu karijeru, ali definitivno ih je razuvjerio.

Napadač reprezentacije Poljske je u Njemačkoj ostvario sve što može, kao najbolji strijelac, postižući više od 100 pogodaka za oba njemačka velikana Bayern i Borussiju.

Također, osvajajući četiri puta Bundesligu (dva puta kao igrač Bayerna, dva puta kao igrač Borussije), dizao je dva puta trofej pobjednika njemačkoga kupa (prvo s Borussijom 2011/12, a onda i u Bayernovom dresu 2015/16). Zabio je 137 pogodaka u 179 utakmica koje je odigrao za minhenskog velikana.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!