NaslovnicaVijestiOBARA REKORDE I U 34. GODINI: Cristiano Ronaldo je najbrži igrač Juventusa!

OBARA REKORDE I U 34. GODINI: Cristiano Ronaldo je najbrži igrač Juventusa!

Ne postoje riječi kojima bi se mogla opisati veličina Cristiana Ronalda u svijetu nogometa. Portugalska zvijezda već skoro dva desetljeća, uz Lionela Messija, dominira ovim sportom, te ne pokazuje znakove ‘usporavanja’.

Ronaldo najbrži u Juventusu

Bilo da se to radi o Manchester Unitedu, Real Madridu, ili Juventusu, Ronaldo je oduvijek bio na vrhuncu zadatka. Njegova nevjerovatna borbenost i želja za napredovanjem je nešto što ga je uvijek izdvajalo od svih ostalih igrača na svijetu, a po svemu sudeći i dalje ne namjerava stati sa takvim načinom života.

On je iznenadio cijelu nogometnu javnost prošle godine, kada je nakon devet sezona provedenih u Real Madridu odlučio prihvatiti novi izazov i preći u redove Juventusa. Uprkos tome što ima 34 godine, te mu se polako bliži kraj karijere, Portugalac je i dalje najbrži igrač ‘Stare dame’.

Naime, on je na nedavno odigranoj utakmici protiv Napolija dostigao brzinu od nevjerovatnih 34 km/h kada je isprintao 92 metra u samo 12 sekundi. To je daleko najveća brzina koju je bilo koji igrač talijanskog velikana postigao ove sezone.

Biti ispred igrača kao što su Juan Cuadrado, Alex Sandro i Douglas Costa, kojima je brzina možda i primarno oružje u njihovom načinu igre, te s obzirom na činjenicu da su znatno mlađi od njega, je nešto vrijedno divljenja.

Najnovije vijesti

Marco Reus napušta Borussiju Dortmund nakon 12 godina

0
Nakon 12 godina vjernosti, Marco Reus (34) odlučio je napustiti Borussiju Dortmund. Legendarni njemački ofenzivac neće produžiti ugovor s klubom te će od 1....

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!