NaslovnicaVijestiOBJAŠNJENJE: Evo zašto Atleticova ponuda od 126 miliona nije aktivirala Felixovu otkupnu...

OBJAŠNJENJE: Evo zašto Atleticova ponuda od 126 miliona nije aktivirala Felixovu otkupnu klauzulu!

Benfica je na svojoj službenoj stranici jučer potvrdila kako su dobili ponudu u iznosu od čak 126 miliona eura za jednog od najtalentiranijih igrača u ovom trenutku u svijetu nogometa, Joaoa Felixa.

Atletico Madrid poslao ponudu za Felixa

Otkupna klauzula mladog Portugalca trenutno iznosi 120 miliona eura, ali ona nije aktivirana ovom ponudom, s obzirom da cifra od 126 miliona sadrži razne dodatke, te da Madriđani nisu spremni platiti cijelih 120 miliona eura odmah.

Upravo iz tog razloga ga čelnici Benfice nisu obavezni prodati. U izvješću objavljenom na službenoj stranici kluba piše: “Benfica obavještava, pod uvijetima i za svrhu članka 248-A portugalskog zakona o vrijednosnim papirima, da je Atletico Madrid poslao ponudu za igrača Joaoa Felixa u ukupnoj vrijednosti od 126 miliona eura, koja se analizira. Nadalje, obavještavamo da ponuda, koja je viša od njegove otkupne klauzule, također sadrži isplate naknada čiji uslovi su postavljeni u ponudi.”

Joao Felix se već duže vrijeme povezuje sa odlaskom na Wanda Metropolitano, gdje u njemu vide idealnu zamjenu za Antoinea Griezmanna, koji je nedavno potvrdio kako mu je ovo bila posljednja sezona u dresu Atletico Madrida. Međutim, Felix je mnogo ofanzivniji napadač od Griezmanna, te postoje dvojbe da li bi se uklopio u Simeoneov defanzivno orijentisan sistem igre.

Ukoliko portugalski velikan zaista prihvati ovu ponudu, Felix bi tako postao najskuplji talenat kojeg je Benfica prodala u proteklih nekoliko godina, čime bi utrostručio cifru Edersona, koji je u ljeto 2016. godine otišao u Manchester City za 40 miliona eura. Na toj listi se nalaze još igrači kao što su Angel di Maria, David Luiz i Axel Witsel.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!