NaslovnicaVijestiOBJAVLJENA LISTA: Lionel Messi najbolji igrač Europe, Ronalda nema ni u top...

OBJAVLJENA LISTA: Lionel Messi najbolji igrač Europe, Ronalda nema ni u top 10!

Napadač Barcelone i jedan od najboljih igrača u povijesti nogometa Lionel Messi proglašen je najboljim igračem Europe od strane CIES-ovog nogometnog observatorija, dok se njegov dugogodišnji rival Cristiano Ronaldo nije našao ni u top deset na listi.

Lionel Messi najbolji igrač Europe

Naime, Nogometni opservatorij Međunarodnog centra za sportska istraživanja (CIES) objavio je listu igrača rangiravši ih po njihovom učinku u proteklih godinu dana. Argentinac se ponovo našao na vrhu liste, kao i u izboru za Zlatnu loptu ranije ovog mjeseca, dok je Van Dijk, koji je završio drugi na ceremoniji u Parizu, tek na desetom mjestu ove liste.

Iza Messija, na listi slijede Neymar i Hakim Ziyech, što je iznenadilo mnoge. Brazilac nije imao baš najbolju godinu, a iako nitko ne sumnja u talent Ziyecha, on jednostavno nije treći najbolji igrač svijeta. S druge strane, Ronaldo se našao tek na 12. mjestu na listi, izjednačen sa krilnim igračem Manchester Cityja Riyadom Mahrezom.

Zapravo, ova lista je poprilično kontroverzna kada se uporedi sa listom izbora za Zlatnu loptu. Ronaldo je tamo završio na trećem mjestu, dok se također ni Salah nije našao u top deset, iako je u glasanju za Zlatnu loptu završio na četvrtom mjestu.

Ipak, mora se priznati kako Portugalac i nije bio na svom prepoznatljivom nivou u proteklih 12 mjeseci. Unatoč tome što je osvojio Seriju A sa Juventusom, te Ligu nacija sa Portugalom, postigao je samo 21 ligaški gol prošle sezone, a od početka ove je postigao devet golova. Njegov agent Jorge Mendes je nedavno dao intervju u kojem je priznao kako se ne slaže s tim da je Messi zaslužio ovogodišnju Zlatnu loptu.

Rekao je: “Zlatna lopta Lionelu Messiju? Za mene je to nepravda. Cristiano je najbolji u povijesti nogometa. Prije njega Portugal nije osvojio ništa, a sa njim su osvojili Europsko prvenstvo i Ligu nacija. Transformirao je svjetski nogomet, i u reprezentaciji, i u Real Madridu. Nemoguće ga je porediti sa nekim drugim igračem.”

Cijela lista izgleda ovako:

Najnovije vijesti

Ove momčadi Arsenalu mogu donijeti naslov, City je prvak u slučaju...

0
Arsenal i Manchester City vode žestoku borbu za titulu prvaka Engleske. Nakon jučerašnjih pobjeda ovih timova, situacija ostaje nepromijenjena - aktualni prvaci imaju sve...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!