NaslovnicaVijestiOBJAVLJENA LISTA: Ovo je 40 nominiranih za nagradu 'Europski Zlatni dječak'!

OBJAVLJENA LISTA: Ovo je 40 nominiranih za nagradu ‘Europski Zlatni dječak’!

Dvadeset i četiri sata nakon što je Lionel Messi proglašen najboljim igračem svijeta od strane FIFA-e na ceremoniji u Milanu, talijanske novine Tuttosport su objavile listu od 40 igrača koji će se boriti za nagradu po nazivu ‘Zlatni dječak’.

Kandidati za nagradu Zlatni dječak

Za dobitnika iste glasaju sportski novinari, te se dodjeljuje mladim igračima (ispod 21 godine) koji igraju u Europi, i za koje se smatra da su imali najbolju kalendarsku godinu.

U glasanju će učestvovati novinari sljedećih novina: Bild (Njemačka), Blick (Švicarska), A Bola (Portugal), L’Equipe (Francuska), France Football (Francuska), Marca (Španjolska), Mundo Deportivo (Španjolska), Ta Nea (Grčka), Sport Express (Rusija), De Telegraaf (Nizozemska), te The Times (Engleska).

Svaki glasač će odabrati pet igrača, od kojih će prvoplasiranom dodijeliti deset bodova, drugoplasiranom sedam, trećem će ići pet bodova, tri boda četvrtom, te jedan bod petom igraču. Kada su u pitanju prethodni dobitnici ove nagrade, tu se nalaze jako poznata imena u svijetu nogometa kao što su Wayne Rooneey, Lionel Messi, Cesc Fabregas, Sergio Aguero, Paul Pogba, Raheem Sterling i Anthony Martial.

I dok su navedeni ispunili očekivanja i izgradili, ili još uvijek grade sjajne karijere, postoje i oni koji nisu uspjeli ispuniti svoj potencijal, a nekada su bili ‘Zlatni dječaci’. Na toj listi su igrači kao što su Anderson, koji je nagradu osvojio 2008. godine dok je igrao za Manchester United, Alexandre Pato (2009), Mario Balotelli (2010), te Renato Sanches (2016).

Međutim, nema sumnje kako su pred dobitnicima posljednja dva izdanja ove nagrade nevjerovatne karijere, a riječ je o Kylianu Mbappeu i Matthijsu de Ligtu. No, tko su kandidati ove godine? Cijelu listu od 40 igrača možete pogledati na fotografiji ispod.

Kandidati za nagradu Zlatni dječak

Najnovije vijesti

Arsenal donosi revolucionarnu promjenu: Uklanja tradicionalni grb sa dresa

0
Nogometni klub Arsenal najavio je iznenađujuću promjenu za nadolazeću sezonu, nakon što su odlučili ukloniti dugogodišnji tradicionalni grb s domaće garniture dresova. Umjesto ikoničnog...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!