Bet365 Otvori racun                                                                                                                                                                  
           
   
                                      Bet365 Otvori racun                                                                                                                                                                  
           
      
                                                                    Bet365 Otvori racun                                                                                                                                                                  
           
        
                                      Bet365 Otvori racun  
      
NaslovnicaVijestiObjavljeno pismo u kojem Srbija traži kazne za Hrvatsku i Albaniju na...

Objavljeno pismo u kojem Srbija traži kazne za Hrvatsku i Albaniju na Europskom prvenstvu

Mediji u Srbiji objavili su pismo koje je Nogometni savez Srbije poslao glavnom tajniku UEFA-e, Theodoreu Theodoridisu, u kojem se navodi “sramotno skandiranje navijača na utakmici između Hrvatske i Albanije” tijekom Europskog prvenstva. Tijekom jučerašnje utakmice albanski navijači su skandirali “ubij Srbina”, a na kraju utakmice nekolicina navijača ušla je na teren. Što se tiče Hrvata, oni su iza gola zapalili nekoliko dimnih bombi, što se moglo vidjeti i u prijenosu, a par njih pridružilo se Albancima u spomenutom skandiranju.

Pismo Nogometnog saveza Srbije upućeno UEFA-i:

“Poštovani g. Theodoridis,

Nogometni savez Srbije obraća vam se povodom jučerašnje utakmice Završnog turnira EURO 2024 između reprezentacija Hrvatske i Albanije (Grupna faza, Grupa B, Hamburg, 19. lipnja 2024.), kada je došlo do sramotnog zajedničkog skandiranja navijača obje reprezentacije, što je bilo usmjereno protiv srpskog naroda u cjelini. Kako ste vjerojatno obaviješteni, od 58. minute i 28. do 58. minute i 50. sekunde hrvatski i albanski navijači skandirali su “Ubij, ubij Srbina”. Ne radi se o pojedincima iz navijačkih redova, već o velikom broju navijača ovih reprezentacija, koji u tom trenutku nisu bili sankcionirani sukladno UEFA-inim propisima koji su jasni, kao i postupanje službenih osoba u tim situacijama.

Ovakvo ponašanje je nedopustivo u svim situacijama, a pogotovo na velikom sportskom događaju poput ovog koji se prati diljem Europe i svijeta. Umjesto da nogometni stadion bude mjesto navijanja za vlastite momčadi i promoviranja sportske i fer atmosfere, na ovoj utakmici viđeno je potpuno nedopustivo ponašanje koje se ničim ne može opravdati. Prema informacijama kojima raspolažemo, jedan igrač albanske momčadi je nakon završetka utakmice, ispred tribine s albanskim navijačima, megafonom uzviknuo isti poklič i tako “zapalio” publiku.

Nogometni savez Srbije smatra da je u trenutku kada je započelo spomenuto skandiranje navijača obje reprezentacije utakmica trebala biti prekinuta i pokrenuta procedura ‘u tri koraka’. To je izričito predviđeno UEFA-inim pravilnikom ‘Smjernice za službene osobe utakmice u slučajevima rasističkog ponašanja na nogometnim stadionima’ i čudi nas da ga dužnosnici UEFA-e nisu primijenili na utakmici. To je pravilo ispravno primijenjeno u slučajevima puno manjeg intenziteta, pa nas tim više čudi što nije primijenjeno u ovoj utakmici. Nogometni savez Srbije vjeruje da će disciplinski organi UEFA-e reagirati na pravi način i sankcionirati ovakvo ponašanje navijača obje reprezentacije. Ovakvo vrijeđanje nacije povicima da ih treba ubiti odavno nije viđeno na sportskim priredbama. Kao građani Republike Srbije, kao sportski i nogometni djelatnici koji su čvrsto opredijeljeni za provođenje univerzalnih sportskih načela i fair playa, jako smo povrijeđeni događajima na ovoj utakmici.

S obzirom da ovakvo divljanje velikog broja navijača, koje se nikako ne može nazvati ponašanjem, nije u skladu s propisima UEFA-e kao ni temeljnim ljudskim ponašanjem, molimo vas da što prije kaznite odgovorne za navedene događaje i osigurate da se utakmice igraju normalno. Želimo vas podsjetiti da je ova vrsta divljanja, mržnje i rasizma ono protiv čega se vaša organizacija bori. Nogometna igra, pogotovo na događaju kao što je Europsko prvenstvo, treba biti ono što spaja pojedince, države, narode, a ne sredstvo koje će se koristiti u neke svrhe potpuno suprotne idejama koje nogometna igra treba zastupati, jer kako vidimo nogometna igra je odavno prerasla granice sporta kao takvog.

Organizatorima Turnira i UEFA-i želimo uspješan nastavak EURO 2024. i nadamo se da se ovakvi događaji neće ponoviti na stadionima u Njemačkoj.”

Najnovije vijesti

Predsjednik Argentinskog nogometnog saveza angažirao radnika da mu briše znoj

0
Copa America se bliži završetku, a Argentina će 14. srpnja pokušati obraniti titulu u finalu protiv Kolumbije. Međutim, argentinska javnost posljednjih dana ne raspravlja...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!