NaslovnicaVijestiOBORIO REKORD: Sterling postao prvi Englez koji je učinio ovo u posljednjih...

OBORIO REKORD: Sterling postao prvi Englez koji je učinio ovo u posljednjih 10 godina!

Večeras su odigrana preostala dva uzvratna susreta četvrtfinala Lige prvaka. Manchester City je na svom terenu slavio protiv Tottenham Hotspura rezultatom 4-3, ali su Spursi prošli dalje zahvaljujući pravilu gola u gostima, nakon što su u prvom susretu slavili minimalnim rezultatom.

Sterling oborio rekord

U drugom večerašnjem susretu Liverpool je bio uvjerljiv na gostovanju u Portugalu, gdje je savladao Porto rezultatom 1-4, te ukupnim rezultatom 6-1 prošao u polufinale.

Unatoč ispadanju iz Lige prvaka, zvijezda Cityja Raheem Sterling odigrao je sjajnu utakmicu, te postao prvi Englez u posljednjih deset godina kojem je jedna stvar uspjela. Naime, on je večeras bio strijelac dva gola ‘Građana’.

Prvo je pogodio u četvrtoj minuti, a zatim i u 21., te postao prvi Englez sa dva ili više golova postignutih u četvrtfinalu Lige prvaka još od legendarnog Franka Lamparda, koji je to učinio u dresu Chelseaja 2009. godine. Pored Sterlinga, večeras su za domaćine pogađali i Bernardo Silva i Sergio Aguero, ali to nije bilo dovoljno, s obzirom da su za tim Mauricija Pochettina golove postigli Son Heung-Min i Fernando Llorente.

U intervjuu nakon poraza, Guardiola je rekao: “Ovo je okrutno, ali moramo prihvatiti. Nakon 20 minuta vodili smo 3-2. U drugom poluvremenu smo kreirali dosta prilika i postigli golove koji su nam trebali. Nažalost, kraj je bio razočaravajuć za nas, tako da čestitam Tottenhamu i želim im sreću u polufinalu. Podržavam VAR, ali iz jednog ugla Llorente je kod gola igrao rukom. Možda iz sučevog ugla nije.”

Najnovije vijesti

(VIDEO) Ovakvog Salaha još nismo vidjeli. Pogledajte žestoku svađu sa Jurgenom...

0
Napeta atmosfera zavladala je među redovima Liverpoola nakon današnjeg susreta s West Hamom u Londonu, a razlog tome leži u žučnoj raspravi između egipatske...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!