NaslovnicaVijestiObrt u slučaju Ramos - ipak ništa od prelaska u Kinu!

Obrt u slučaju Ramos – ipak ništa od prelaska u Kinu!

Iako se činilo izvijesnim da će stub odbrane “kraljevskog kluba” napustiti Santiago Bernabeu, ipak obrt u slučaju Ramos – španjolski stoper sada želi da karijeri završi u Realu!

obrt u slučaju Ramos

Sergio Ramos ostaje u Madridu i želi se oprostiti od nogometa upravo u ekipi Reala, prenijeli su španjolski mediji.

Ranije ove sedmice brojni španski mediji su pisali da Ramos razmišlja o odlasku iz Madrida. I sam prredsjednik Real Madrida Florentino Perez potvrdio je da je kapetan Sergio Ramos zatražio da napusti klub i karijeru nastavi u Kinu, ali da je njegov zahtjev odbijen.

“On i njegov menadžer došli su kod mene u kancelariju i rekli da imaju ponudu iz Kine, a po pravilima tamošnje lige klub ne može da plati nadoknadu. Šta je trebalo da im kažem? Real nije mogao da dozvoli da kapetana pusti bez obeštećenja jer bi to bio veliki presedan za ostale igrače”, rekao je Perez.

Ipak, danas su se pojavile vijesti da se Španjolac sastao s predsjednikom kluba Florentinom Perezom i odlučio ostati u Realu.

“Kapetan sam momčadi, suigrači i navijači me vole, ni sekunde se nisam dvoumio želim li ostati. Moja budućnost u Realu je neupitna, želim su ovdje umiroviti. Želim odraditi kompletan ugovor u klubu, a ako nekad budem odlazio, želim otići kao pobjednik, mislim da to zaslužujem.” rekao je Ramos novinarima.

Navode kako je Ramos zahvalio predsjedniku Reala na prilici da razgovaraju o njegovoj budućnosti, a Perez je kazao da je presretan što nogometaš ostaje u ekipi.

“Ponuda iz Kine postoji. Istina je da stvari ovdje nisu uvijek bile idealne, ali nikad nisam razmišljao o odlasku. A posebno nisam tražio da me se pusti besplatno” – naglasio je Ramos pa dodao: “Ma da su me i htjeli pustiti da odem besplatno, produžio bih do kraja života. Perez i ja imamo odnos oca i sina.”

Ramos je u Real stigao 2005. godine iz Seville. Od tada je za Real Madrid odigrao 606 takmičarskih utakmica i postigao 84 gola. U dresu reprezentacije Španjolske nastupio je 183 puta uz 18 pogodaka.

Najnovije vijesti

Marco Reus napušta Borussiju Dortmund nakon 12 godina

0
Nakon 12 godina vjernosti, Marco Reus (34) odlučio je napustiti Borussiju Dortmund. Legendarni njemački ofenzivac neće produžiti ugovor s klubom te će od 1....

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!