NaslovnicaVijestiObustavljena potraga za Emilianom Salom, policija izdala saopštenje

Obustavljena potraga za Emilianom Salom, policija izdala saopštenje

Policija otoka Guernsey saopštila je kako se definitivno prekida aktivna potraga za Emilianom Salom, te da uprkos uloženim naporima, nisu pronašli nikakve tragove aviona i nestalih putnika, nogometaša Emiliana Sale i pilota Davea Ibbotsona.

Iako je postojao tračak nade da će Emiliano Sala i pilot koji ga je prevozio biti pronađeni živi, policija iz Guernseya je objavila da se danas završava aktivna potraga za nestalim avionom, što u prijevodu znači da se igrač i njegov pilot definitivno smatraju mrtvim.

Radarska kontrola je usred leta ostala bez kontakta s avionom i od tad mu se gubi svaki trag.

“Unatoč uloženim naporima zračnih snaga i spasilačkih službi Kanalskih otoka, Ujedinjenog Kraljevstva i Francuske, koji su pretražili područje od oko 1700 kvadratnih milja (oko 4403 kvadratnih kilometara), a veći dio prošli i više puta, unatoč pregledanim podacima s mobilnih telefona i satelitskih slika, nismo uspjeli pronaći nikakve tragove aviona, pilota ili putnika. Pregledali smo sve dostupne informacije te uz saznanje kakva je oprema za slučaj opasnosti bila u letjelici donijeli tešku odluku o prekidu potrage”, objavio je u svom saopštenju kapetan David Baker, upravitelj luke u Guernseyju, a prenijela je tamošnja policija.

“Iako je službena potraga završena, slučaj ostaje otvorenim te ćemo komunicirati sa svim plovilima i letjelicama u području pretrage da i dalje obrate pozornost na moguće ostatke zrakoplova. To ćemo nastaviti raditi bez vremenskog ograničenja”, zaključio je David Baker u svom priopćenju.

Podsjetimo, Emiliano Sala je 19.01.2019. prešao iz Nantesa u Cardiff kao rekordno pojačanje za velški klub.

Nakon povratka u Nantes gdje se oprostio od svojih dotadašnjih suigrača, Sala je 21.01.2019. privatnim avionom krenuo nazad u Cardiff gdje se trebao pridružiti novoj ekipi na treningu.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!