NaslovnicaVijestiOČEKIVANO: Zvijezda Manchester Uniteda proglašena najgorim pojačanjem sezone!

OČEKIVANO: Zvijezda Manchester Uniteda proglašena najgorim pojačanjem sezone!

Veznjak i zvijezda Manchester Uniteda Fred proglašen je najgorim pojačanjem u ljetnom prelaznom roku kada je u pitanju Premier liga.

Fred najgore pojačanje sezone

Naime, engleski portal SportBible je proveo anketu u kojoj su posjetitelji mogli glasati za jednog od sljedeća četiri igrača, a u pitanju su Fred, West Hamov Jack Wilshere, Fulhamov Andre-Frank Zambo Anguissa i Manchester Cityjev Riyad Mahrez.

Glasalo je ukupno preko 25,000 ljubitelja nogometa, a Brazilac je završio ubjedljivo vodeći sa čak 47 posto osvojenih glasova. Na drugom mjestu sa 27 posto osvojenih glasova našao se Jack Wilshere, dok je treći bio Anguissa.

‘Crveni vragovi’ su Freda doveli iz Shakhtara za oko 60 miliona eura, ali se nimalo nije snašao u novom okruženju. 26-godišnjak je ukupno skupio 17 nastupa ove sezone u svim takmičenjima, te uspio postići tek jedan gol. Iako skoro nikako nije igrao dok je tu bio Jose Mourinho, novi trener Ole Gunnar Solskjaer spreman ga je zadržati ovog ljeta i dati mu još jednu šansu sljedeće sezone da pokaže što zna.

Ranije ovog mjeseca, norveški stručnjak je izjavio kako je bio oduševljen nastupom Brazilca u pobjedi protiv West Hama, kada je rezultat glasio 2-1. Rekao je: “Prilagođava se i vraća se na svoj prepoznatljiv nivo. Teško je doći u novu državu. Imao je dosta problema sa povredama, a nakon mog dolaska nije išao sa nama u Dubai jer mu se supruga porađala.”

“Polako se prilagođava i zadovoljan sam njegovim nastupima u posljednjih nekoliko utakmica. Mislim da svi možete vidjeti zašto vjerujemo u njega. Pun je samopouzdanja i ima sjajan karakter. Voli imati loptu u svom posjedu, a i vesela je osoba.”

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!