NaslovnicaVijestiOd vrha do dna: Prije nekoliko godina osvojili FA kup a jučer...

Od vrha do dna: Prije nekoliko godina osvojili FA kup a jučer proglasili stečaj!

Engleski nogometni klub Wigan, član drugoligaškog natjecanja (Championship), proglasio je bankrot. To je prvi nogometni klub u Engleskoj koji se našao u tako teškim financijskim poteškoćama nakon izbijanja korona krize.

Wigan je trenutno na 14. mjestu u drugoj diviziji. Klub, koji je 2013. godine osvojio natjecanje u engleskom kupu (FA kup), suočen je s gubitkom od 12 bodova zbog najavljenog bankrota. Do kraja sezone preostalo je još šest rundi.

U klubu su već imenovani stečajni upravnici, najavivši da je prvi cilj privesti klub do kraja ove sezone.

“Naš najvažniji cilj je okončati natjecanje u kojem se klub natječe. Do tada moramo pronaći investitore koji će spasiti Wigan i tako sačuvati radna mjesta zaposlenika”, priopćila je tvrtka koja je preuzela stečajni postupak.

Bilanca kluba pokazala je gubitak od 9,2 milijuna funti u lipnju prošle godine, za prošlu godinu kada je i objavljeno financijsko izvješće.

Wigan je klub osnovan 1932. godine, posljednji put je nastupio u elitnom natjecanju 2013. godine, kada je postigao i jedan od svojih najvećih uspjeha. U finalu FA kupa iznenadio je tada favoriziranu momčad Manchester Cityja.

Najnovije vijesti

Marco Reus napušta Borussiju Dortmund nakon 12 godina

0
Nakon 12 godina vjernosti, Marco Reus (34) odlučio je napustiti Borussiju Dortmund. Legendarni njemački ofenzivac neće produžiti ugovor s klubom te će od 1....

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!