NaslovnicaVijestiOdbijena žalba Neymara, prijeti mu i kazna zatvora!

Odbijena žalba Neymara, prijeti mu i kazna zatvora!

Nogometaš Barcelone Neymar, suočava se sa optužbom za prijevaru i korupciju u vezi sa transferom iz Santosa u Barcelonu, te mu prijeti i kazna zatvora.

kazna zatvora

Vrhovni sud Španjolske odbacio je danas žalbu brazilskog nogometaša Neymara, koji će morati pojaviti na sudu kako bi svjedočio o navodnoj korupciji i neregularnostima prilikom njegovog transfera iz brazilskog Santosa u Barcelonu 2013. godine.

“Žalbe Santosa, Barcelone, Neymara, njegove majke Nadine Goncalves i tvrtke N & N da se odbace optužbe za prijevaru i korupciju su odbijene. Na ovu odluku nema prava žalbe”, navodi se u priopćenju suda.

Španjolsko tužiteljstvo traži od Nacionalnog suda u Madridu da se nogometašu Barcelone Neymaru; dodijeli kazna zatvora od dvije godine i novčana kazna od 10,6 milijuna dolara, a također i da katalonski i brazilski klub budu kažnjeni sa devet, odnosno sedam milijuna dolara.

Postupak je pokrenut nakon žalbe brazilskog investicijskog fonda DIS, koji je bila vlasnik 40 posto prava na Neymara. Taj fond tvrdi da je uskraćen za pravu naknadu prilikom transfera Neymara iz Santosa u španjolsku Barcelonu.

Barcelona je tada navela da je transfer vrijedan 57,1 milijun eura, da je Neymar pripalo 40 milijuna, a Santosu 17,1 milijuna, od čega je tvrtka DIS dobila 6,8. Međutim, španjolski sud naveo je da je transfer vrijedio 83,3 milijuna, zbog čega se i žalila tvrtka DIS, jer smatra da je Barcelona prikrila pravi iznos i isplatila joj manje novca.

Najnovije vijesti

Jurgen Klopp: Jako mi je žao, ispričavam se i suosjećam s...

0
Liverpool je doživio značajan udarac u svojim ambicijama osvajanja prvenstva. Na Goodison Parku, u gradskom derbiju, pretrpio je poraz od Evertona rezultatom 2:0. Liverpool...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!