NaslovnicaVijestiOdbijena žalba: Robinhu dugogodišnja robija zbog silovanja!

Odbijena žalba: Robinhu dugogodišnja robija zbog silovanja!

Zvali su ga “novim Peleom”, početak karijere je i te kako obećavao, ali na kraju će ju ipak neslavno završiti. Brazilski nogometaš Robinho moraće u zatvor u trajanju od čak devet godina.

To je Robinhu obznanjeno još krajem 2020. godine, a sada je samo potvrđeno od strane Žalbenog suda u Milanu, odnosno, odbijena je njegova žalba.

Robinho je 2013. godine učestvovao u grupnom silovanju jedne albanske djevojke u noćnom klubu. Zatvor neće moći da izbjegne, iako ima mogućnost još 45 dana da se žali posljednoj instanci pravnog sistema u Italiji, Kasacijskom sudu u Rimu.

Brazilska ministarka za ljudska prava Damares Alves jasno je poručila:

“Momentalni zatvor. Nemam šta drugo da kažem. Postoji žalba, ali… Šta može? Samo u zatvor. Nijedan silovatelj ne smije da bude nagrađen”, rekla je nedavno Alves.

Robinho je karijeru počeo u Santosu, a nastupao je i za Real Madrid, Manchester City i Milan, a za reprezentaciju Brazila odigrao je 100 utakmica.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!