NaslovnicaVijestiODBIO BARCELONU I UNITED: De Ligt konačno odlučio gdje će nastaviti karijeru!

ODBIO BARCELONU I UNITED: De Ligt konačno odlučio gdje će nastaviti karijeru!

Kako su danas izvijestili brojni nizozemski i talijanski mediji, zvijezda Ajaxa i jedan od najboljih defanzivaca na svijetu Matthijs de Ligt odlučio je doći u Juventus ovog ljeta, odbivši tako ponude velikana kao što su Manchester United, Barcelona i Paris Saint-Germain.

De Ligt odabrao Juventus

19-godišnjak je već mjesecima u središtu pažnje kada je u pitanju transfer tržište, a posljednja izjava koju je dao je ta da će odluku o svojoj budućnosti donijeti nakon UEFA Lige nacija, u kojoj je njegova reprezentacija poražena u finalu protiv Portugala.

I dok svi nestrpljivo čekaju službenu odluku o tome gdje nastavlja karijeru, Sky Italija izvještavaja kako će njegova sljedeća destinacija biti Juventus. U izvješću piše kako je jedina stvar koja je preostala da se dogovori njegov ugovor sa prvakom Italije, dok su klubovi navodno pristali na cifru od oko 65 miliona eura.

De Ligt će tako odbiti priliku da zaigra ponovo sa svojim suigračem iz Ajaxa Frenkiejem de Jongom, koji odlazi u redove Barcelone krajem mjeseca. Pojedini mediji pišu kako bi službena potvrda njegovog transfera u Torino trebala biti objavljena do utorka, odnosno do 25. juna.

U Juventusu se dogodilo nekoliko promjena od kraja prošle sezone. U klub je stigao novi trener Maurizio Sarri, koji je na klupi zamijenio Massimiliana Allegrija, dok je također potvrđen i dolazak veznjaka i zvijezde Arsenala Aarona Ramseya.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!