NaslovnicaVijestiOdgovor Ibrahimovića na incident sa Colemanom

Odgovor Ibrahimovića na incident sa Colemanom

Utakmicu Evertona i Manchester Uniteda na Goodison Parku, koja je završena neriješenim rezultatom (1:1), obilježila je nesmotrena reakcija u poslednjim minutama, a osim toga viđen je incident između Zlatana Ibrahimovića i Seamusa Colemana.

incident

Zlatan Ibrahimović se tokom drugog poluvremena našao u jednom duelu sa Seamusom Colemanom, te je švedski napadač pao preko defanzivca domaćih, tom prilikom ga udarivši lijevom nogom u glavu.

Poprilično je teško razjasniti da li je bilo namjere od strane napadača Uniteda, ma koliko puta gledali snimak sporne situacije.

Vjerovatno ne postoji način da saznamo, osim ukoliko sam Ibrahimović to ne prizna, a jedan novinar je “skupio petlju” te pitao Ibru da li je namjerno udario Colemana.

Bivši švedski reprezentativac, te igrač Malmoa, Ajaxa, Juventusa, Intera, Barcelone, Milana i PSG-a, imao je duhovit odgovor na pomenuti incident.

“Bila je to naporna utakmica, oni su igrali čvrsto”.

“Čuo sam da je jedan od komenatora rekao kako sam nekoga namjerno udario u glavu, no to je bio 50/50 duel i on me povukao za sobom”

“Vjerujte mi, da hoću nekoga da udarim u glavu, znao bih kako da ga udarim tako da ga uspavam. To je sve što imam za reći”, rekao je Ibrahimović za klupsku televiziju.

Međutim, mnogi se ne slažu sa Zlatanovom izjavom da je riječ o slučajnoj nezgodi, te traže kaznu za njega.

Ranije tokom utakmice, Ibrahimović je donio vođstvo Unitedu sjajnim lobom preko istrčalog Martina Stekelenburga.

“Postigao sam gol, ali osvojili smo samo jedan bod. Radije bih da smo pobijedili a da nisam zabio, to je moja filozofija”.

Šveđanin je stigao do svog 45. gola u kalendarskoj godini, učinak koji je lošiji samo od Messijevog.

Međutim, dok je njegov lični učinak superioran, klubu ni izbliza ne ide tako dobro, te je njegov United čak 13 bodova iza vodećeg Chelseaja.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Marco Reus napušta Borussiju Dortmund nakon 12 godina

0
Nakon 12 godina vjernosti, Marco Reus (34) odlučio je napustiti Borussiju Dortmund. Legendarni njemački ofenzivac neće produžiti ugovor s klubom te će od 1....

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!