NaslovnicaVijestiODGOVORIO NA OPTUŽBE: Evo što je Enrique rekao na optužbe da nije...

ODGOVORIO NA OPTUŽBE: Evo što je Enrique rekao na optužbe da nije želio pozvati igrače Barcelone u reprezentaciju!

Pred novim izbornikom Španjolske Luisom Enriqueom, koji je preuzeo klupu ‘Crvene furije’ nakon razočaravajućeg nastupa na Svjetskom prvenstvu, je veliki zadatak obnove tima i pripreme za Europsko prvenstvo 2020. godine.

Enrique odgovorio na optužbe

Ipak, prije toga na rasporedu je UEFA Liga nacija, u kojoj su Španjolci upisali sjajan start pobijedivši Englesku rezultatom 2-1, a nakon toga i Hrvatsku rezultatom čak 6-0.

>> Ekskluzivna promocija Bet365 kladionice za sve nove igrače iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Makedonije i Albanije!

Uprkos sjajnim rezultatima otkako je preuzeo tim, Enrique je i dalje kritikovan od strane novinara u Španjolskoj zbog nevjerovatne stvari, odnosno nepozivanja igrača njegovog bivšeg kluba Barcelone u reprezentaciju. Ipak, to nije daleko od istine, s obzirom da je za već navedene utakmice protiv Engleske i Hrvatske u tim pozvao samo jednog igrača Blaugrane, a riječ je o Sergiju Busquetsu.

Na pitanje novinara da li to radi s namjerom, on je na press konferenciji nakon pobjede protiv ‘Vatrenih’ rekao:” Nisam znao ili brinuo o tome. Ovi igrači pripadaju španjolskoj reprezentaciji, i ništa više od toga mi nije bitno. Nastupaju za jedan ili drugi klub, ali ja samo gledam jedan dres, a to je dres Španjolske. Nema smisla porediti nacionalne timove i klubove. Imamo svoju ideju igranja nogometa i danas je sve bilo nevjerovatno. Ono što mi se najviše svidjelo u ovih deset dana je stav igrača. Bez obzira na rezultate, oduševljen sam.”

“Teško je kritizirati bilo šta na utakmici u kojoj smo odigrali ovako. Nemam ništa da prigovorim, svidjelo mi se skoro sve što sam vidio. Igrali smo protiv Hrvatske, koja je imala dobar presing, i bilo nam je teško iznijeti loptu, ali sve se promijenilo od 20. minute. Igrali smo brz i direktan nogomet, kretali se dobro između linija. Ramos je promijenio tok igre, Asensio je bio nevjerovatan, zatim smo imali brzinu Rodriga, Busquetsa koji dijeli lopte.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!