NaslovnicaVijesti"Odlazak u Juventus bio bio kontraproduktivan za njega"

“Odlazak u Juventus bio bio kontraproduktivan za njega”

Prema mišljenju predsjednika Sampdorije Massima Ferrera, napadač Patrik Schick može postati ‘čudovište’ ukoliko odbije Juventus ovoga ljeta i ostane u trenutnom klubu.

Predsjednik Sampdorije želi zadržati Patrika Schicka

21-godišnjak igra sjajno ove sezone, te je privukao pažnju velikog broja klubova, uključujući i prvaka Italije, “Staru damu”. Međutim, predsjednik kluba vjeruje da bi odlazak u klub iz Torina bio kontraproduktivan za mladog Čeha.

“Njegov talent je nevjerovatan. On je hladan, kliničan i pametan napadač”, rekao je Ferrera za talijanske medije.

“Svakog vikenda je sve bolji i bolji. Željeli bismo povećati ili skroz ukloniti njegovu otkupnu klauzulu, često razgovaram s njegovim agentom i ubrzo ćemo raspraviti o tome. Želimo izbjeći njegov odlazak i povećati otkupnu klauzulu na oko 50 miliona eura.”

“Velika karijera je pred njim, ali odlazak u klub kao što je Juve bio bi kontraproduktivan, jer svi znamo da tamo ne bi igrao dovoljno. Ukoliko ostane ovdje još godinu dana, postat će ‘čudovište’ i pokušavamo ga nagovoriti na ostanak. Ja bih zadržao i njega i Luisa Muriela, ali znate kako to funkcioniše s otkupnim klauzulama u današnjem nogometu.”

Schick je ove sezone postigao 11 golova u Seriji A u 28 odigranih utakmica, od čega je samo 10 počeo od prve minute.

Nedavno je privukao veliku pažnju na sebe kada je u domaćem porazu protiv Crotonea postigao gol sličan Bergkampovom u dresu Arsenala protiv Newcastlea iz 2002. godine.

100€ BONUSA ZA IGRAČE IZ HRVATSKE!

200% BONUSA do 40€ za igrače iz Hrvatske, BIH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Albanije! Dakle ako otvoriš račun i uplatiš 20€ na računu ćeš imati 60€!

[su_bet365__1m_spectacular]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!