NaslovnicaVijestiODLAZI U BUNDESLIGU: Granit Xhaka pristao na odlazak iz Arsenala, evo gdje...

ODLAZI U BUNDESLIGU: Granit Xhaka pristao na odlazak iz Arsenala, evo gdje će nastaviti karijeru!

Agent veznjaka Arsenala Granita Xhake potvrdio je kako će 27-godišnjak karijeru nastaviti u redovima Herthe iz Berline, nakon što je postigao dogovor sa njemačkim klubom.

Xhaka odlazi u Herthu Berlin

Iza njega je nekoliko razočaravajućih mjeseci, a špekulacije o odlasku su počele u novembru nakon što je ušao u sukob sa navijačima Arsenala tokom utakmice protiv Crystal Palacea, koja je završila rezultatom 2-2, a nakon koje je izgubio status kapitena ‘Topnika’.

Xhaka se nakon nekog vremena izostanka konačno vratio u tim, te od prve minute započeo susret danas protiv Bournemoutha (1-1) u Artetinoj prvoj utakmici na klupi londonskog kluba. Arteta je čak prije susreta priznao kako je švicarski reprezentativac jedan od ključnih igrača tima, te da računa na njega u budućnosti.

Međutim, sam Granit se po svemu sudeći ne slaže s tim. Naime, kako otkriva njegov agent, on je već postigao usmeni dogovor sa čelnicima Herthe, te se želi vratiti u Bundesligu, iako klubovi još uvijek nisu postigli dogovor. On je u intervjuu za njemački Blick rekao: “Gledajte, javno i iskreno ću reći, postigli smo dogovor sa Herthom i Xhaka bi želio otići u Berlin. Rekli smo to već Raulu Sanllehiju i sportskom direktoru Eduu Gasparu, kao i novom treneru Mikelu Arteti.”

Zatim je nastavio: “U klubu su upoznati sa svime, Xhaka je otkrio svoje planove, kao i Hertha. Preostalo je samo da klubovi dogovore visinu odštete.” Kako izvještava Blick, čelnici Herthe su ponudili 25 miliona eura za 27-godišnjaka, što bi trebalo biti dovoljno za njegovo dovođenje, s obzirom da ‘Topnici’ neće izgubiti mnogo novca u odnosu na cifru koju su platili za njega Borussiji Monchengladbach 2016. godine, a riječ je o 35 miliona eura.

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!