NaslovnicaVijestiODLAZI U ITALIJU? Inter sprema ponudu od 85 miliona eura za jednu...

ODLAZI U ITALIJU? Inter sprema ponudu od 85 miliona eura za jednu od najvećih zvijezda Premier lige!

Prema pisanju talijanskih i engleskih medija, Inter je zainteresiran za dovođenje veznjaka Tottenham Hotspura ovog ljeta, a riječ je o Christianu Eriksenu.

Inter želi Christiana Eriksena

Naime, kako pišu novine Gazzetta dello Sport i Daly Mail, skauti talijanskog velikana su bili prisutni na utakmici četvrtfinala Lige prvaka u utorak između Spursa i Manchester Cityja, te su pratili danskog playmakera.

U izvješću piše kako je 27-godišnjak već duže vrijeme jedna od glavnih meta Real Madrida, ali Inter po svemu sudeći sprema iznenađujuću ponudu za njega. Mnogi su mišljenja kako će Giuseppe Meazzu na kraju sezone napustiti možda i dvije najveće zvijezde, Mauro Icardi i Ivan Perišić, a od njihove prodaje čelnici kluba planiraju finansirati transfer Eriksena, čija vrijednost se trenutno procjenjuje na 85 miliona eura, prema popularnom portalu Transfermarkt.

Tottenham Hotspur je slavio protiv Cityja minimalnim rezultatom 1-0, te su na dobrom putu da prođu u polufinale najelitnijeg europskog klupskog nogometnog takmičenja. Upravo Eriksen je bio jedna od zvijezda večeri, a kroz cijelu sezonu igra u sjajnoj formi. U 41 nastupu ove sezone, danski reprezentativac je postigao osam golova i podijelio 11 asistencija, te je po mišljenju mnogih trenutno možda i najbolji playmaker na svijetu.

Međutim, ostaje pitanje da li on zaista želi napustiti londonski klub, s obzirom da su tek nedavno prešli na novi luksuzni stadion, te će najvjerovatnije dodatno pojačati tim predstojećeg ljeta.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!