NaslovnicaVijestiOdlučeno gdje će se igrati finale Lige prvaka 2021. godine

Odlučeno gdje će se igrati finale Lige prvaka 2021. godine

Europska nogometna federacija, UEFA danas je u glavnom gradu Slovenije, Ljubljani donijela odluku u kojem će se gradu odigrati finale Lige prvaka 2021. godine. Pobjedu je odnio senzacionalni stadion iz Rusije.

Sezona 2019/2020 Lige prvaka već je počela, a finale će se igrati 30. maja 2020. godine na Olimpijskom stadionu Ataturk u Istanbulu, stadionu na kojem trenutno nastupa samo reprezentacija Turske, a ranije su na njemu igrali i Galatasaray i Bešiktaš. UEFA je danas u Ljubljani donijela odluku da se finale 2021. godine igra na stadionu u Sankt Peterburgu, na Gazprom Areni koja je obnovljena prije Svjetskog prvenstva koje se prošle godine igralo u Rusiji. Gazprom Arena ima kapacitet oko 65 tisuća ljudi.

Finale u sezonu 2021/2022 igrat će se na Allianz Areni u Munchenu, a za sezonu 2022/2023 u Londonu na Wembleyju koji je zadnji put imao priliku organizirati finale Lige prvaka 2013. godine kada je Bayern u finalu savladao Borussiju Dortmund rezultatom 2-1.

Podsjetimo, finale Lige Europe ove sezone igra se na PGE Areni u poljskom gradu Gdansku.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!