NaslovnicaVijestiODLUČILI: Čelnici Uniteda će aktivirati otkupnu klauzulu jedne od najvećih zvijezda Premier...

ODLUČILI: Čelnici Uniteda će aktivirati otkupnu klauzulu jedne od najvećih zvijezda Premier lige!

Prema pisanju engleskih medija, čelnici Manchester Uniteda su odlučili kako će aktivirati otkupnu klauzulu zvijezde Tottenham Hotspura Tobyja Alderweirelda, koja iznosi 25 miliona funti. Svima je poznato kako je Jose Mourinho već prošlog ljeta tražio novo pojačanje u defanzivi, a isti zahtjev ima i njegova zamjena Ole Gunnar Solskjaer.

Manchester United dovodi Alderweirelda

Alderweireld se smatra jednim od najboljih igrača na svijetu na svojoj poziciji, a otkako je stigao u Tottenham iz Atletico Madrida 2015., skupio je preko 150 nastupa u dresu Spursa. Za njega su ‘Crveni vragovi’ pokazivali interes i u zimskom prelaznom roku, ali nisu poslali službenu ponudu.

Ipak, novine The Sun izvještavaju kako će ovog ljeta aktivirati njegovu otkupnu klauzulu, koja iznosi 25 miliona funti, a koja će im biti dostupna početkom juna. Međutim, u izvješću također piše kako će prije toga pokušati postići dogovor sa londonskim klubom.

Pored njega, engleski velikan će najvjerovatnije u ljetnom prelaznom roku krenuti i po zvijezdu Borussije Dortmund Jadona Sancha. Čelnici Borussije će po svemu sudeći za svog dragulja tražiti minimum 100 miliona eura, a nije poznato da li je United spreman ponuditi toliko. U drugom susretu četvrtfinala Lige prvaka, Solskjaerov tim će sutra na Old Traffordu ugostiti Barcelonu.

Bivši napadač ‘Crvenih vragova’ Dwight Yorke je mišljenja kako njegov bivši tim može proći dalje, ali je i dodao kako će teško uspjeti zaustaviti Lionela Messija. Rekao je: “Mislim da ne možemo zaustaviti Messija. Morat ćemo odigrati savršenu utakmicu kako bismo ih savladali. Znamo da je Messi vjerovatno najbolji igrač na svijetu u našoj generaciji, ali ukoliko budemo igrali kolektivno, možemo slaviti.”

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!