NaslovnicaVijestiODLUČIO: Paulo Dybala pristao doći u londonski klub, Juventus ga primoran prodati!

ODLUČIO: Paulo Dybala pristao doći u londonski klub, Juventus ga primoran prodati!

Prema pisanju engleskih medija, jedna od najvećih zvijezda Juventusa Paulo Dybala mogao bi završiti u Tottenham Hotspuru do kraja prelaznog roka.

Tottenham Hotspur želi Paula Dybalu

Nakon što su već ovog ljeta doveli Jacka Clarkea i Tanguya Ndombelea, Spursi se povezuju sa dovođenjem još nekoliko zvijezda, uključujući pored Dybale i Ryana Sessegnona i Giovanija Lo Celsa.

Navodno, čelnici kluba su već neko vrijeme u pregovorima sa predstavnicima Juventusa u vezi dovođenja reprezentativca Argentine. Londonski klub bi tako po drugi put ovog ljeta mogao oboriti rekord kada su u pitanju ulazni transferi, s obzirom da je Ndombele koštao 60 miliona eura, a nema sumnje kako bi za Dybalu morali platiti znatno više.

Jedna osoba koja će imati pravo glasa kada je u pitanju Dybalina budućnost u Juventusu je novi trener tima Maurizio Sarri. On navodno smatra kako će bivši igrač Palerma ostati u Torinu, te je već otkrio na kojoj poziciji ga planira koristiti sljedeće sezone.

Rekao je: “Mislim da Dybala bez problema može igrati na poziciji lažne devetke. Možemo promijeniti neke stvari u napadu, možda koristiti formaciju 4-3-1-2, i Dybala bi mogao igrati u vrhu napada.”

Međutim, odluka na kraju po svemu sudeći neće biti njegova. Naime, Juventus je uložio dosta na pojačanja ovog ljeta. Iako su Aaron Ramsey, Adrien Rabiot i Gianluigi Buffon stigli besplatno, uz Matthijsa de Ligta koji je stigao za 75 miliona eura, njihove plate su jako visoke. Zbog toga će možda biti primorani riješiti se neke zvijezde do kraja prelaznog roka, a s obzirom na interes brojnih klubova za njega, Dybala bi mogao biti na izlaznim vratima kluba.

Najnovije vijesti

Kylian Mbappe kupio vilu u Madridu od Sergija Ramosa za 18...

0
Kylian Mbappe, jedna od najvećih zvijezda svjetskog nogometa, sve više se povezuje s Real Madridom. Iako još uvijek nije službeno potvrđeno, sve naznake upućuju...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!