NaslovnicaVijestiOdluka VAR-a u El Clasicu podijelila mišljenja: Ancelotti tvrdi jedno, Xavi mu...

Odluka VAR-a u El Clasicu podijelila mišljenja: Ancelotti tvrdi jedno, Xavi mu odbrusio

Najuzbudljiviji i jedan od odlučujućih detalja El Clasica između Barcelone i Real Madrida vidjeli smo u 81. minuti kada je Marco Asensio zabio za vodstvo Kraljevskog kluba, ali je VAR poništio pogodak zbog minimalnog ofsajda.

Screenshot: Twitter

Nakon utakmice ta je situacija postala predmet rasprave. Carlo Ancelotti bio je jako nesretan jer je njegova momčad izgubila, kako je rekao, zbog sumnje u ofsajd, ali je dodao da njegovi igrači neće odustati od borbe u La Ligi i da vjeruje da se stvari ipak mogu preokrenuti.


Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!

“Nismo zaslužili ovaj poraz. Izgubili smo zbog sumnjivog ofsajda. Siječanj je bio težak mjesec za Real, nismo dobro reagirali nakon Svjetskog prvenstva, ali igramo dobro. Ako nastavimo ovako igrati, siguran sam da ćemo osvojiti nešto ove sezone. La Liga je sada praktički nemoguća, ali nećemo odustati, a uz to nas čekaju Kup kralja i Liga prvaka”, rekao je Ancelotti.

Kada je trener Barcelone Xavi Hernandez odgovarao novinarima, očekivano je bio upitan za komentar ove Ancelottijeve izjave. I naravno, nije mu se svidjela, čak ga je i iznenadila.

“Ofsajd? Bio je! Ancelotti me iznenadio svojim izjavama, a nakon što sam to rekao, ne trebamo više raspravljati. Rezultat je zaslužen i zato volim VAR. Bez njega je sve puno teže, a s njim je rezultat pravedniji”, rekao je, između ostalog, Xavi na press konferenciji nakon utakmice.

Podsjetimo, Kraljevski klub je poveo u devetoj minuti autogolom Arauja, a domaći su izjednačili u 45. minuti golom Sergija Roberta. Pobjedu je Kataloncima donio Kessie golom u 92. minuti i sada imaju 12 bodova više od Reala.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!