NaslovnicaVijestiODREDILI CIJENU: Čelnici Chelseaja traže 120 miliona za jednu od najvećih zvijezda!

ODREDILI CIJENU: Čelnici Chelseaja traže 120 miliona za jednu od najvećih zvijezda!

Prema pisanju španjolskih i engleskih medija, čelnici Chelseaja su navodno poručili Atletico Madridu kako ne planiraju pustiti N’Gola Kantea za cifru manju od 120 miliona eura, nakon što su se pojavile špekulacije kako ‘Jorgandžije’ žele dovesti Francuza.

Atletico Madrid želi Kantea

Kante u posljednjih nekoliko sezona važi za jednog od najboljih veznjaka na svijetu, a interes za njega prošlog ljeta je pokazivao i Paris Saint-Germain. Kako navodi Don Balon, na njega su oko bacili i čelnici Atletico Madrida, te su spremni izdvojiti oko 80 miliona eura na kraju sezone.

Međutim, to po svemu sudeći neće biti dovoljno za njegovo dovođenje, s obzirom da su u Chelseaju odlučili kako ga neće pustiti za manje od 120 miliona eura. Otkako je stigao na Stamford Bridge iz Leicestera u ljeto 2016. godine, 27-godišnjak je uz Edena Hazarda ključni igrač londonskog kluba.

Hazard se također u posljednjih nekoliko mjeseci povezuje sa odlaskom iz kluba, a glavni kandidat za njegovo dovođenje je još jedan španjolski velikan Real Madrid. Belgijski reprezentativac je u nekoliko navrata i sam priznao kako mu je san obući dres Los Blancosa, a nedavno je izjavio kako je donio odluku da li će ostati u Chelseaju ili otići, te da će ju otkriti na kraju sezone.

Kante je ove sezone pod vodstvom novog trenera Maurizija Sarrija skupio ukupno 32 nastupa u svim takmičenjima, te pritom postigao četiri gola i podijelio isto toliko asistencija, dok je Hazard, s druge strane, na 31 nastupu postigao 15 golova i podijelio 10 asistencija, te je ujedno i najbolji strijelac i asistent ‘Plavaca’.

Najnovije vijesti

Švedski nogometni savez odbio uvođenje VAR-a u lige zbog protivljenja klubova

0
Predsjednik Švedskog nogometnog saveza (SvFF), Fredrik Reinfeldt, objavio je u petak da Švedske elitne lige neće usvojiti sustav video analize (VAR) uslijed snažnog protivljenja...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!