NaslovnicaVijestiODRIJEŠILI KESU: U Bayern dolaze dvije zvijezde za 200 miliona eura!

ODRIJEŠILI KESU: U Bayern dolaze dvije zvijezde za 200 miliona eura!

Iako su dostigli Borussiju Dortmund na prvom mjestu u Bundesligi, u Bayern Munchenu su i dalje spremni potrošiti ogromne novce u ljetnom prelaznom roku, a navodno je već potrošeno preko 200 miliona eura.

Bayern troši 200 miliona eura

Kada se prekine dominacija određenog tima, kao što je to Monaco uradio prije dvije godine u Francuskoj, pojavi se veliki strah, i klub koji je prije toga dominirao odluči dovesti dosta pojačanja. Međutim, taj strah je za sada nestao u redovima Bavaraca, te su na dobrom putu da osvoje sedmu titulu prvaka Njemačke u nizu.

Navodno su već dogovorili dolazak Benjamina Pavarda iz Stuttgarta i Thea Hernandeza iz Atletico Madrida. Pored toga, Bild navodi kako su čelnici kluba pristali potrošiti 200 miliona eura ovog ljeta, a već su započeli pregovori i oko dolaska Tima Wernera.

Na današnjoj press konferenciji, predsjednik kluba Uli Hoeness je rekao: “U procesu smo pomlađivanja tima, to je najveći investicijski program koji je Bayern ikad imao.” On je također dodao kako će trener tima Niko Kovač odlučiti da li će klub otkupiti ugovor Jamesa Rodrigueza od Real Madrida ili ne. Rekao je: “Ukoliko Kovač kaže da želi Jamesa i sljedeće sezone, platit ćemo 42 miliona eura. Imamo klauzulu koju možemo aktivirati prije maja. Ukoliko to učinimo, morat će ostati, ali nismo još donijeli odluku povodom toga.”

Prosječna starost Bayernovih igrača ove sezone iznosi iznad 27, te imaju najstariji tim u ligi, tako da dolazak igrača kao što su Pavard, Hernandez i Werner ima smisla. Pored njih trojice, njemački gigant se povezuje i sa dovođenjem Callum Hudson-Odoija, koji bi trebao na krilima zamijeniti Francka Riberyja i Arjena Robbena.

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!