NaslovnicaVijestiODVEO REDSE U ČETVRTFINALE: Mane izjednačio rekord legendarnog Gerrarda!

ODVEO REDSE U ČETVRTFINALE: Mane izjednačio rekord legendarnog Gerrarda!

Napadač Liverpoola Sadio Mane postigao je vodeći gol na večerašnjoj uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka protiv Bayern Munchena, te tako izjednačio rekord legendarnog Stevena Gerrarda.

Mane izjednačio rekord Gerrarda

Senegalski reprezentativac, koji je na posljednje četiri utakmice koje je započeo od prve minute u najelitnijem europskom takmičenju ove sezone postigao pet golova, sjajno je prevario Manuela Neuera u 26. minuti, te pogodio za 0-1.

To je bio njegov šesti gol na gostujućim utakmicama u Ligi prvaka u dresu Liverpoola, te je tako izjednačio rekord bivšeg kapitena Redsa Stevena Gerrarda i svog kolege u napadu Roberta Firmina. Ipak, Bayern je ubrzo izjednačio autogolom Joela Matipa u 39. minuti, te je s tim rezultatom završeno prvo poluvrijeme. U nastavku je Kloppov tim postigao i drugi gol, a strijelac je u 69. minuti bio Virgil van Dijk, da bi u 84. minuti Mane ponovo pogodio za konačnih 1-3.

Na drugom susretu odigranom večeras, Barcelona je na svom terenu savladala Lyon rezultatom 5-1, te također prošla u narednu fazu Lige prvaka. Strijelci za Valverdeov tim bili su Messi, koji je postigao dva gola, Coutinho, Pique, te Dembele, dok je za goste iz Francuske pogodio Tousart.

Učešće u četvrtfinalu su već ranije obezbijedili Manchester United, Tottenham Hotspur, Porto, Ajax, Atletico Madrid, Manchester City, te Juventus, a ždrijeb će biti održan u petak u Nyonu.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!