NaslovnicaVijestiOglasile se najjače europske lige: Superliga bi uništila europski nogomet!

Oglasile se najjače europske lige: Superliga bi uništila europski nogomet!

Najava formiranja europske Superlige izazvala je pravu buru u nogometnoj javnosti, te oštre osude širom europskog kontinenta. UEFA je poslala oštru poruku budućim sudionicima, zaprijetivši rigoroznim sankcijama, a oglasile su se i najjače europske lige, uz jasno protivljenje takvoj ideji i podršku stavu UEFA.

Prvi čovjek La Lige Javier Tebas imao je oštru poruku tvorcima najavljene europske Superlige: “Konačno su se javili gurui iz podzemlja sa svojim Power Point prezentacijama iz podzemlja u 5 sati ujutru. Oni su opijeni sebičnošću i nedostatkom solidarnosti. UEFA, La Lige i ostale europske lige se spremaju da oštro odgovore na sve što se dešava”, napisao je Tebas.

Oglasili su se i iz Premier lige, koja bi imala najviše predstavnika u Superligi.

“Navijači svih klubova u Engleskoj i širom Europe imaju san da njihovi timovi igraju protiv najboljih. Vjerujemo da bi koncept europske Superlige uništio taj san. Premier liga je ponosna što gaji natjecateljski nogomet i natjecanje koje je pomjerilo granice. Naš uspjeh je doveo do toga ima jak financijski doprinos u našoj nacionalnoj nogometnoj piramidi. Europska Superliga bi srušila sve što smo gradili, od igre do nepopravljive štete koju bi nanijelo budućim prijektima Premier lige i svojih klubova, kao i svih koji zavise od nogometne solidarnosti. Radićemo na rješenju sa svim članovima naše obitelji, u domovini i sa strane, da zadržimo integritet”, stoji u priopćenju Premier lige.

Slično razmišljaju i u njemačkoj Bundesligi: “Njemački Savez odbija da prihvati koncept Superlige! Financijski interest najjačih klubova Engleske, Italije i Španjolske ne vodi ka nečemu dobrom, jer bi dovelo do urušavanja europskog nogometa. Napravilo bi nepopravljivu štetu nacionalnim prvenstvima i svemu za šta se zalaže UEFA. Zbog toga izražavamo podršku UEFA-i”.

I u francuskoj Ligue 1 dijele mišljenje: Hegemonija sna o oligarhiji bi dovela do nestanka europskog nogometnog sustava koja bi uništila razvoj igre na europskom nogometnom kontinentu. S rušenjem ovog balansa projekat Superlige bi postavio sustav baziran na fiancijskim mehanizmima, a ne sportskim. Zbog toga Savez Francuske i Ligue 1 podsjećaju na značaj nacionalnih prvenstava u sustavu razvoja nogometa. U Francuskoj postoje sustavi solidarnosti u profesionalnom nogometu, kao i amaterskom”.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!