NaslovnicaVijestiOGLASIO SE: Evo što Wenger kaže na moguće preuzimanje klupe Bayern Munchena!

OGLASIO SE: Evo što Wenger kaže na moguće preuzimanje klupe Bayern Munchena!

Legendarni bivši trener Arsenala Arsene Wenger priznao je kako bi mogao biti zainteresiran za preuzimanje klupe Bayern Munchena nakon dugo vremena bez posla.

Wenger zainteresiran za preuzimanje Bayern Munchena

Francuski stručnjak je uzeo duži odmor od nogometa nakon odlaska iz Arsenala prošle godine, gdje je proveo više od dvije decenije. S druge strane, Bavarci su u potrazi za nasljednikom Nike Kovača, koji je dobio otkaz nakon sramotnog poraza protiv Eintracht Frankfurta rezultatom 5-1 u subotu.

Na pitanje novinara beIN Sportsa da li je zainteresiran za preuzimanje bavarskog giganta, on je kratko odgovorio: “Da, naravno.” Zatim se našalio kako je u studiju da bi komentarisao večerašnje utakmice Lige prvaka, te da je odmah pod velikim pritiskom nakon ovog pitanja.

Rekao je: “Trenerski posao je bio cijeli moj život, sve donedavno. Svi koji su se bavili ovim poslom će vam reći isto. Nedostaje vam intenzitet, ali neke stvari vam više nedostaju, a neke manje. Nedostaju vam utakmice, pobjede, pripremanje tima za utakmicu, te zajedničke emocije. Trenirao sam od 33. do 69. godine bez ikakvih prekida, i to na najvišoj razini.”

“To je 36 godina bez prestanka. Međutim, iako mi nedostaje nogomet, biti bez takvog pritiska godinu dana nije bilo loše za mene. Ljudi koji me dobro poznaju kažu da sam opušteniji sada, i to je istina.”

Wengerov odlazak sa Emiratesa je uslijedio nakon nekoliko uzastopnih godina bez igranja u Ligi prvaka. Ipak, ostat će upamćen kao jedna od najvećih ikona u povijesti kluba, te jedan od najboljih trenera svih vremena. 70-godišnjak je odveo ‘Topnike’ do titule prvaka Premier lige u sezoni 2003/04, kada su kroz cijelu sezonu ostali neporaženi, te su jedini tim u povijesti kojem je to uspjelo. Pored toga, osvojio je još dvije titule prvaka Premier lige, kao i sedam FA Kupova.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!