NaslovnicaVijestiOglasio se i Kepa: Poštujem trenera, evo o čemu je riječ

Oglasio se i Kepa: Poštujem trenera, evo o čemu je riječ

Nakon incidenta na kraju utakmice, kada je odbio da napusti igru, pošto je Sarri želio da ga zamijeni i uvede Willyja Caballera, oglasio se i Kepa Arrizabalaga.

Manchester City osvojio je trofej EFL Liga Kupa, prvi u sezoni, nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca protiv Chelseaja (0:0, 4:3). U utakmici bez previše uzbuđenja, u centru pažnje bio je incident između Sarrija i Kepe Arrizabalage, pošto je mladi čuvar mreže doslovno odbio da izađe iz igre!

Menadžer Chelseaja je objasnio situaciju sa Kepom nakon utakmice, mada, nije nas sasvim ubijedio… Nakon njega, na društvenim mrežama se oglasio i sam Kepa, te iznio svoje viđenje situacije.

Navijači su vrlo ljuti na njega jer nije htio izaći iz igre u drugom produžetku iako ga je trener Sarri htio zamijeniti, a on je svima poslao poruku nakon susreta.

“Uznemiren sam i tužan jer nismo uzeli trofej. Borili smo se do kraja protiv sjajnog tima. Nastavit ćemo raditi da bi bili još jači”.

“Također, htio bih iznijeti još neke stvari sa današnjeg meča”.

“Kao prvo, želio bih reći da žalim zbog načina na koji se meč završio. Nije mi bila namjera da odbijem bilo kakvu odluku trenera. Mislim da je samo bio u pitanju nesporazum. Trener je mislio da nisam u stanju nastaviti meč, a moja namjera je bila da mu objasnim da jesam u stanju pomoći timu. Nesporazum je trajao dok doktori koji su mi pomogli nisu otišli do klupe da mu to kažu. Imam puno poštovanje prema treneru i njegovom autoritetu”, napisao je Kepa na društvenim mrežama.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!