NaslovnicaVijestiOGLASIO SE SARRI: Evo što je novi trener Chelseaja rekao o mogućem...

OGLASIO SE SARRI: Evo što je novi trener Chelseaja rekao o mogućem odlasku Edena Hazarda i Thibauta Courtoisa!

U Chelseaju je započela nova era službenim imenovanjem novog trenera Maurizija Sarrija, koji je na klupi ‘Plavaca’ zamijenio svog sunarodnjaka Antonija Contea.

Sarri komentarisao odlazak Hazarda

Pred Sarrijem i čelnicima kluba je mnogo posla u ovom ljetnom prelaznom roku, a najveći zadatak im je zadržavanje zvijezda Edena Hazarda i Thibauta Courtoisa, koji su se prije par dana vratili u klub sa Svjetskog prvenstva, na kojem su obojica impresionirali.

[su_bet365_100bonus]

Courtois je dobio Zlatnu rukavicu za najboljeg golmana prvenstva, dok je Hazard završio na drugom mjestu u izboru za Zlatnu loptu, nakon što je postigao tri i asistirao za dva gola. Obojica se već dugo vremena povezuju sa prelaskom u Real Madrid. I dok bi cijena Courtoisa trebala iznositi oko 35 miliona eura s obzirom da ima još godinu dana ugovora, s druge strane, potencijalni transfer Hazarda će iznositi daleko više od toga.

Upitan na današnjem predstavljanju o budućnosti njih dvojice, Sarri je rekao: “Jasno je kako bismo željeli zadržati najbolje igrače, to je ono što trener svakog kluba želi, ali morat ćemo vidjeti što će se dogoditi na tržištu u narednih nekoliko dana. Međutim, želim nešto razjasniti, ja sam više trener na terenu, nego generalni menadžer. Mislim da sam jedan od rijetkih trenera kojima je transfer tržište dosadno. Ne želim razgovarati o tome, nit me to zanima.”

[su_games]

On je također komentarisao i poređenja Hazarda sa njegovim bivšim igračem Driesom Mertensom, za čiji napredak je upravo on zaslužan. I dok je opisao 27-godišnjaka kao jednog od dva ili tri najbolja europska igrača, dodao je: “Dries je dosta napredovao pod mojim vodstvom, ali je počeo na nižoj razini. Nadam se da će i Hazard napredovati sa mnom, ali bit će teško.”

Pojedini engleski mediji pišu kako talijanski stručnjak planira održati razgovore sa Hazardom i Courtoisom, kao i Willianom, koji se povezuje sa odlaskom u Barcelonu, te ih pokušati nagovoriti na ostanak na Stamford Bridgeu.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

(VIDEO) Ovakvog Salaha još nismo vidjeli. Pogledajte žestoku svađu sa Jurgenom...

0
Napeta atmosfera zavladala je među redovima Liverpoola nakon današnjeg susreta s West Hamom u Londonu, a razlog tome leži u žučnoj raspravi između egipatske...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!