NaslovnicaVijestiOGROMNE CIFRE: Evo koliko će Dinamo Zagreb zaraditi ako prođe u grupnu...

OGROMNE CIFRE: Evo koliko će Dinamo Zagreb zaraditi ako prođe u grupnu fazu Lige prvaka!

Dinamo Zagreb večeras dočekuje Rosenborga u prvoj utakmici četvrtog pretkola Lige prvaka na prepunom Maksimiru, koji je rasprodat do posljednjeg mjesta.

OGROMNE CIFRE

Ukoliko Dinamo Zagreb prođe u grupnu fazu Lige prvaka, to jest ako bude bolji u dvomeču protiv Rosenborga, smiješe im se veliki novci. Ovo je vrlo važna utakmica za Dinamo Zagreb, pogotovo za njihove finansije, jer će zaraditi pravo malo bogatstvo.

Do sada se spominjao iznos od 15 milijuna eura, međutim, novac koji će zaraditi Dinamo je znatno veći.

Sa pobjedom protiv Ferencvarosa, klub iz Zagreba je osigurao nastup u Europskoj ligi ove sezone, te najmanje 8.92 milijuna eura od UEFA zbog toga, dok bi mogli dobiti rekordnih 15.25 milijuna eura ako po sedmi put prođu u grupnu fazu ovog elitnog natjecanja.

Međutim, kada bi prošli Rosenborga, oni bi zaradili mnogo više. UEFA i ove godine isplaćuje velike premije klubovimam koji igraju u Ligi prvaka – ukupno 585 milijuna eura.

Dinamo Zagreb – Rosenborg: Posljednja prepreka za tim sa Maksimira u kvalifikacijama za Ligu prvaka!

Taj novac se dijeli po sustavu tko ima najbolji koeficijent, taj će dobiti više. Tako će 32. klub po tom koeficijentu dobiti 1.108 milijuna eura, a onaj prvi, Real Madrid 50.706 milijuna eura.

Kako pišu naši domaći mediji, ako Dinamo prođe norvešku ekipu i ako svi preostali nositelji prođu, oni će biti na 26-oj poziciji, što će ih ostaviti na sedmoj poziciji od pozadi, a to je 7.756 milijuna eura.

Međutim, ako Krasnodar prođe protiv Olympiacosa, Dinamo bi se popeo na još jedno mjesto , što bi im dalo 8.864 milijuna eura.

Sve ovo znači da ta zarada od 15.25 milijuna eura nije ona koju će Dinamo dobiti ako uđe u grupnu fazu, nego je to 23.006.000 eura ili ako prođe i Krasnodar 24.114 milijuna eura, dok bi dobili i koji milijun od marketinga, dok su tu i bonusi za pobjedu od 2.7 milijuna eura, dok bi za neriješene rezultate dobili 900.000 eura.

Najnovije vijesti

Sprema se drugi najveći transfer u povijesti nogometa: PSG i Barcelona...

0
Le Parisien izvještava da će PSG u ljetnom prijelaznom roku pokušati dovesti Laminea Yamala, najveći talent Barcelone koji ima otkupnu klauzulu od milijardu eura. Razumije...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!