NaslovnicaVijestiOliver Kahn branio 9-godišnjacima u dobrotvornom šutiranju penala: Obranio svaki šut!

Oliver Kahn branio 9-godišnjacima u dobrotvornom šutiranju penala: Obranio svaki šut!

Oliver Kahn je svoj status legendarnog nogometaša stekao u Bayernu – čak je i stekao nadimak ‘Der Titan’.

Oliver Kahn branio

Prikladno nazvan ‘Titanom’ je možda bilo tijekom njegove profesionalne nogometne karijere, ali to ne znači da će se on smekšati protiv bilo kakve vrste protivnika u jednokratnom meču, uključujući devetogodišnjake u dobrotvoronom šutiranju penala.

Tor je knjiga koja se fokusira na povijest njemačkog nogometa, tvrdi da je Kahn sudjelovao u izvođenju penala protiv gomile devetogodišnjaka u dobrotvorne svrhe.

Prema priči, svaki put kada bi mladi postigli gol protiv legende Bayerna, novac bi se donirao u dobrotvorne svrhe.

Nažalost za devetogodišnjake, 50-godišnji njemački vratar nije imao namjeru dozvoliti da ga savladaju i na kraju je obranio svaki šut.

Čak i kada je u pitanju dobrotvorna organizacija, čovjek je čuvao svoju reputaciju ‘Der Titana’.

Ako je netko još uvijek sumnjičav prema pobjedničkom mentalitetu bivšeg njemačkog internacionalca, sada je i sam govorio o tome koliko je važan govor tijela u usmjeravanju straha u srce svojih protivnika.

“Često koristim govor svog tijela kako bi svom timu pokazao potpunu prisutnost i kako bi svojim suparnicima ulio poštovanje ili još bolje strah”, objasnio je.

“Vratari trebaju element ludila. Tko bi drugi stajao ondje i dopustio ljudima da mu šutiraju loptu u lice i stomak, i još uvijek misle da je to sjajno?”

Unatoč Kahnovom perfekcionističkom stavu, Nijemac se smatra jednim od najboljih čuvara u povijesti i priznao je da ne može biti zadovoljniji sa onim što je postigao u karijeri.

“Tijekom godina ništa više nisam mogao tražiti”, rekao je za internetsku stranicu Bundeslige.

“Osjećam se zahvalno što mi je tijelo izdržalo tako dugo i uspio sam proslaviti toliko velikih uspjeha u klubu kao što je Bayern. Bilo je toliko emotivnih trenutaka, ali i nekoliko emocionalnih lomova.”

“Nisu uvijek istniski naslovi povezani sa emocionalnim vrhuncem. Ponekad su to i manji trenuci.”

Najnovije vijesti

Stefan Ristovski uputio poruku navijačima Rijeke: “Ne mrzim vas, ali ste...

0
Dinamo je ostvario nevjerojatan preokret u derbiju 33. kola SuperSport HNL-a, pobijedivši Rijeku rezultatom 2:1, čime im je pobjegao na četiri boda, tri kola...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!