NaslovnicaVijestiOlivier Giroud najavio oproštaj od reprezentacije

Olivier Giroud najavio oproštaj od reprezentacije

OLIVIER GIROUD (37) najavio kako će se nakon Europskog prvenstva u Njemačkoj povući iz francuske nogometne reprezentacije. Ovaj iskusni napadač također planira napustiti Milan. Potpisao je jednogodišnji ugovor s Los Angelesom, klubom iz MLS-a, s mogućnošću produljenja za još jednu godinu.

Tijekom svoje karijere, Giroud je igrao za Grenoble, Istres, Tours, Montpellier, Arsenal, Chelsea i Milan. Prema Transfermarktovim podacima, najviše nastupa ostvario je u Arsenalu, gdje je odigrao 253 utakmice i postigao 105 golova. Osvojio je ukupno 11 klupskih trofeja, a posljednji je bio naslov prvaka Serie A s Milanom 2022. godine.

Giroud je u svojoj karijeri sudjelovao u 716 službenih utakmica, pritom postigavši 285 golova i ostvarivši 97 asistencija. U nedavno završnoj sezoni za Milan je odigrao 45 utakmica, postigao 16 golova i imao devet asistencija. Kao dugogodišnji reprezentativac Francuske, nastupio je u 131 utakmici i postigao 57 golova za Tricolore.

Giroud je trenutno najbolji strijelac u povijesti francuske reprezentacije, ali Kyllian Mbappe, s 11 golova manje, vrlo vjerojatno će ga uskoro prestići. Giroud je bio dio ekipe koja je postala svjetski prvak 2018. godine u Rusiji, pobijedivši Hrvatsku u finalu s rezultatom 4:2. Na Svjetskom prvenstvu 2022. u Kataru, Francuska je osvojila drugo mjesto nakon poraza od Argentine na penale u finalu.

Najnovije vijesti

Zvijezda Manchester Cityja zatražila transfer od Guardiole: Želi veću minutažu i...

0
Julian Alvarez, 24-godišnji argentinski napadač Manchester Cityja i stroj za trofeje, zatražio je od Pepa Guardiole da ga proda. To izvještava Sam Lee, dopisnik...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!