NaslovnicaVijestiOlivier Giroud najavio oproštaj od reprezentacije

Olivier Giroud najavio oproštaj od reprezentacije

OLIVIER GIROUD (37) najavio kako će se nakon Europskog prvenstva u Njemačkoj povući iz francuske nogometne reprezentacije. Ovaj iskusni napadač također planira napustiti Milan. Potpisao je jednogodišnji ugovor s Los Angelesom, klubom iz MLS-a, s mogućnošću produljenja za još jednu godinu.

Tijekom svoje karijere, Giroud je igrao za Grenoble, Istres, Tours, Montpellier, Arsenal, Chelsea i Milan. Prema Transfermarktovim podacima, najviše nastupa ostvario je u Arsenalu, gdje je odigrao 253 utakmice i postigao 105 golova. Osvojio je ukupno 11 klupskih trofeja, a posljednji je bio naslov prvaka Serie A s Milanom 2022. godine.

Giroud je u svojoj karijeri sudjelovao u 716 službenih utakmica, pritom postigavši 285 golova i ostvarivši 97 asistencija. U nedavno završnoj sezoni za Milan je odigrao 45 utakmica, postigao 16 golova i imao devet asistencija. Kao dugogodišnji reprezentativac Francuske, nastupio je u 131 utakmici i postigao 57 golova za Tricolore.

Giroud je trenutno najbolji strijelac u povijesti francuske reprezentacije, ali Kyllian Mbappe, s 11 golova manje, vrlo vjerojatno će ga uskoro prestići. Giroud je bio dio ekipe koja je postala svjetski prvak 2018. godine u Rusiji, pobijedivši Hrvatsku u finalu s rezultatom 4:2. Na Svjetskom prvenstvu 2022. u Kataru, Francuska je osvojila drugo mjesto nakon poraza od Argentine na penale u finalu.

Najnovije vijesti

Ronaldinho: Napustit ću Brazil, neću gledati niti jednu utakmicu

0
Ronaldinho je izrazio svoje nezadovoljstvo stanjem u brazilskoj reprezentaciji pred nadolazeću Copa Americu. Brazilci će 25. lipnja igrati protiv Kostarike, a u istoj skupini...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!