NaslovnicaVijestiOLIVIER GIROUD OTKRIO: Evo kako je reagovao kada je prvi put vidio...

OLIVIER GIROUD OTKRIO: Evo kako je reagovao kada je prvi put vidio Edena Hazarda na treningu!

Napadač Chelseaja i reprezentativac Francuske Olivier Giroud uputio je pohvale na račun svog suigrača sa Stamford Bridgea Edena Hazarda, te otkrio kako je reagovao kada ga je prvi put vidio na treningu u novom klubu. On je početkom godine, u zimskom prelaznom roku, napustio Arsenal i otišao u redove velikog rivala u transferu vrijednom 17 miliona eura. Kako priznaje, već na prvom treningu je ostao iznenađen kvalitetom Edena Hazarda.

Olivier Giroud pohvalio Edena Hazarda

Belgijanac se razvio u jednog od najboljih igrača na svijetu otkako je stigao u Chelsea iz Lillea 2012. godine, a trenutno možda igra i najbolju sezonu u svojoj karijeri. U intervjuu za francuski Le Figaro, Giroud je izjavio: “Kada sam ugledao Edena Hazarda na svom prvom treningu u Chelseaju, rekao sam sebi ‘je**te, njemu je teško oduzeti loptu’. Ponekad su oko njega dva ili tri igrača i uvijek se uspijeva izvući na vrlo malom prostoru. On je mađioničar, zaista je impresivan.”

“Sada, kada sam ga bolje upoznao, ne prilazim mu na treninzima, bolje je i za njega, a i za mene”, dodao je 32-godišnjak kroz šalu. I dok je Hazard sjajno krenuo u novu sezonu, u kojoj je postigao sedam golova i podijelio četiri asistencije, Giroud se još uvijek bori za mjesto u početnih 11 Sarrijevog tima. Tek nedavno, u pobjedi protiv Bate Borisova u Europskoj ligi prije reprezentativne pauze, on je postigao svoj prvi gol u sezoni u čak 12. nastupu.

Uprkos lošoj formi u kojoj se nalazi, izbornik Francuske Didier Deschamps ga je odlučio uvrstiti na listu od 23 igrača pozvana za predstojeći susret u Ligi nacija protiv Nizozemske, kao i za prijateljsku utakmicu protiv Urugvaja. Utakmica protiv Nizozemske je na rasporedu večeras, a ‘Trikolori’ pobjedom ili neriješenim rezultatom, po koeficijentu 1,40, imaju priliku osigurati prolazak u polufinale takmičenja.

=> Bet365 kladionica trenutno daje bonus kredite za nove igrače, te nema manipulativni trošak i porez na dobitak… OTVORI BET365 RAČUN I KLADI SE NA PONUĐENU OKLADU!

Najnovije vijesti

Navijači ismijavali Riceovu djevojku zbog izgleda, nakon čega je izbrisala sve...

0
Navijači Chelseaja na tribinama Emiratesa tijekom prošlog derbija ismijavali su izgled djevojke Declana Ricea, nakon čega je ona poduzela radikalan korak i izbrisala sve...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!