NaslovnicaVijestiBuffon: Ono što Neuer sad radi, ja sam radio prije 15 godina!

Buffon: Ono što Neuer sad radi, ja sam radio prije 15 godina!

Kapiten Juventusa i italijanske reprezentacije, Gianluigi Buffon, iako na zalasku karijere i u poznim igračkim godinama, brani na vrhunskom nivou i pokazuje da nije još za staro gvožđe.

Buffon Ono što Neuer sad radi, ja sam radio prije 15 godina!

Buffon je jedan od onih igrača kojima zarada i novac nisu najvažniji u životu. Prije 15 godina Gigi je postao najskuplje plaćeni golman u historiji fudbala, a u Juventusu je pokazao šta znači voljeti i biti odan klubu.

Buffon je demantovao informaciju da bi mogao preći u neki drugi klub i jasno poručio da nema namjeru napuštati Torinu i da planira braniti još najmanje dvije godine.

“Sve i da mi ponude duplo veću platu u nekom drugom klubu, ostajem Juventusov do kraja života i ponosan sam što mogu da budem dio kluba sa ovakvim vrijednostima. Branit ću još najmanje dvije sezone. Ne želim braniti nakon što napunim 40 godina. Onda ću se baciti u trenerske vode, želim biti trener jednog dana”, rekao je Buffon.

[su_bet365_live_koeficijenti]

I dok mnogi hvale Manuela Neuera zbog njegovih sjajnih istrčavanja i ponekad uloge defanzivng igrača, Buffon tvrdi da je on to radio davno prije Nijemca još dok je nosio dres Parme.

“Ono što Neuer radi, ja sam radio u Parmi kod Malesanija kada smo osvojili Kup Uefa, italijanski kup i Superkup. Uvijek sam znao igrati nogama. Nešto novo je igra koju je Barcelona počela igrati prije deset godina, kada su počeli uključivati golmana u igru”, istakao je Buffon.

Tokom svoje fenomenalne karijere Buffon je individualno obarao mnoge rekore, a na klupskom i reprezentativnom nivou je osvojio 19 trofeja, među kojima je i titula prvaka svijeta sa reprezentacijom Italije.

[su_bet_at_home_koeficijenti]

 

[excerptlist cat=’Vijesti’ ]

 

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!