NaslovnicaVijestiOrganizatori Zlatne lopte otkrili razloge zašto je Lionel Messi izostavljen iz užeg...

Organizatori Zlatne lopte otkrili razloge zašto je Lionel Messi izostavljen iz užeg izbora

Organizatori Zlatne lopte objasnili su zašto je sedmerostruki pobjednik Lionel Messi ove godine izbačen s njihovog užeg popisa od 30 igrača.

U petak poslijepodne objavljeni su nominirani za nagradu Zlatne lopte 2022., među kojima su Karim Benzema, Darwin Nunez i Dušan Vlahović u muškoj kategoriji.

Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!

Peterostruki pobjednik Cristiano Ronaldo također je na listi, a nakon nimalo spektakularne debitantske sezone za PSG Lionel Messi je izostavljen.

Nakon što je vijest objavljena, Emmanuel Bojan, novinar France Footballa, dobio je nezavidan zadatak odgovarati na pitanja obožavatelja.

A kada se otvorilo neizbježno pitanje o Messijevom izostanku, objasnio je zašto novi kriteriji “ne idu na ruku” napadaču PSG-a koji je prošle sezone zabio 17 golova u 46 utakmica.

“Pravila oko izbora su izmijenjena, gleda se na odigranu sezonu, a ne kalendarsku godinu. Isto tako treba naglasiti kako je Messi imao slabu sezonu, postigao je tek šest ligaških pogodaka za PSG, a nije bio u najboljem izdanju niti kada je nastupao za argentinsku reprezentaciju.”

Bojan je također upitan o odluci France Footballa da u uži izbor uvrsti napadača Manchester Uniteda i Portugala Cristiana Ronalda nakon što je prošle sezone postigao 32 gola u 49 utakmica za klub i reprezentaciju.

“Ronaldo je ove sezone postao najbolji strijelac nacionalnog nogometa sa 117 golova. Bio je iznimno odlučujući u grupnoj fazi Lige prvaka i Man Utd-u donio sedam bodova. U Premier ligi ima 18 golova uključujući dva hat-tricka. Ukupno, 32 gola u 49 utakmica nije toliko kao u njegovim najboljim sezonama, ali dovoljno da bude među 30 najboljih igrača na svijetu.”

Najnovije vijesti

TIP DANA – Četvrtak 25.4: Brighton vs Manchester City

0
Za današnji tip dana smo pripremili utakmicu između Brightona i Manchester Cityja u Premier ligi. Ukoliko želite više besplatnih tipova posjetite nas na Svijet Kladjenja...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!