NaslovnicaVijestiOštar napad na Guardiolu kao nikada do sada: "Kao trener je fantastičan...

Oštar napad na Guardiolu kao nikada do sada: “Kao trener je fantastičan a kao osoba je nula!”

Trener Manchester Citya Pep Guardiola dobio je žestoke kritike o strane popularnog nogometnog agenta te će biti zanimljivo pratiti situaciju, jer u prošlosti se dešavalo da zbog sličnih situacija oštećeni podigne krivični postupak.

napad na Guardiolu

Uovom slučaju nije riječo bilo kojem agentu, nego je u pitanju Mino Raiola, jedno od najutjecajnijih agenata na svijetu. Poznato je da nisu prijatelji i da nemaju baš najbolji odnos, iako su imali nekoliko dodirnih tačaka prilikompojedionih transfera. Zapravo, jednom ih je sudbina spojila, i to je bilo dovoljno da Raiola zapravo vidi kakav je čovjek Guardiola.

>> Nevjerojatne stvari koje je Jorge Sampaoli rekao za Lionel Messija u svojoj novoj knjizi

Bio je to slučaj pri transferu Zlatana Ibrahimovića. Guardiola ga je želio u Barceloni, te je do transfera i došlo 2011. godine ali je saradnja između Guardiole i švedskog napadača ubrzo prešla u preziranje, barem sa Ibrine strane. Očito, također je slična situacija bila i sa njegovim agentom, što je dovelo do toga da je Ibra morao napustiti katalonski glavni grad i preseliti se u Milano.

[su_bonus]

A Raiola i dalje ne skriva da mu se ne sviđa Guardiola, te uopšte ne radi transfere svojih igrača u klub koji trenira katalonski strateg. “Kao trener Guardiola je fantastičan a kao čovjek je apsolutna nula. Kukavica!” rekao je Raiola i dodao: “On je poput svećenika koji stalno propovijeda. Uradite ono što ja kažem, ne radite ono što ni ja ne radim.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Thiago Silva napušta Chelsea

0
Thiago Silva (39), brazilski branič, napustit će Chelsea na kraju tekuće sezone nakon četiri godine u klubu iz zapadnog Londona. Engleski prvoligaš objavio je...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!