NaslovnicaVijestiOTKRIO NAČIN: Evo kako je legendarni Ferguson planirao zaustaviti Messija!

OTKRIO NAČIN: Evo kako je legendarni Ferguson planirao zaustaviti Messija!

Kako zaustaviti Lionela Messija, jednog od najboljih igrača u povijesti nogometa? Na to pitanje su mnogi pokušali dati odgovor godinama unazad, ali samo su neki uspjeli ‘utišati’ čarobnjaka.

Fergusonov plan za Messija

On je u nevjerovatnoj formi i ove sezone, u kojoj je postigao 43 gola na 40 utakmica, uključujući i osam u Ligi prvaka. Chrisa Smallinga i Victora Lindelofa bez sumnje očekuje vrlo težak zadatak večeras, kada će njihov Manchester United ugostiti Barcelonu u okviru četvrtfinala najelitnijeg europskog klupskog takmičenja.

Ono što im daje nadu je činjenica da Argentinac nije postigao gol niti u jednoj od posljednjih 11 utakmica četvrtfinala ovog takmičenja, odnosno od 2013. godine, kada je bio strijelac protiv PSG-a.

Ipak, jedan od trenera koji vjeruje kako zna pravi način kako neutralisati Messijev učinak na terenu je legendarni Sir Alex Ferguson. Naime, on je u svojoj autobiografiji iz 2013. godine napisao: “Potrebna su vam dva centralna defanzivca koja će odlaziti na desnu stranu, odnosno Messijevu stranu, i koji neće brinuti o onome što se događa na centru terena.”

“Messi će uvijek odlaziti na stranu, što je dobro, jer je manja prijetnja kad je na strani, nego kad je u sredini. Nakon dugog razmišljanja rekao sam sebi: ‘Kad sljedeći put budemo igrali protiv Barcelone u finalu Lige prvaka, igrat će Jones i Smalling, ili Smalling i Evans, koji će čuvati Messija. Nisam želio dozvoliti da nas ponovo namuči’.”

Najnovije vijesti

(VIDEO) Ovakvog Salaha još nismo vidjeli. Pogledajte žestoku svađu sa Jurgenom...

0
Napeta atmosfera zavladala je među redovima Liverpoola nakon današnjeg susreta s West Hamom u Londonu, a razlog tome leži u žučnoj raspravi između egipatske...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!