NaslovnicaVijestiOtkrivamo kako je koronavirus utjecao na sportske događaje diljem svijeta

Otkrivamo kako je koronavirus utjecao na sportske događaje diljem svijeta

Širenje koronavirusa po svijetu utjecalo je na sportske događaje širom svijeta. Evo na koji način je koronavirus utjecala na sportske događaje.

Otkrivamo kako je

10. ožujka

NOGOMET: Utakmice u dvije najjače španjolske divizije koje će se igrati iza zatvorenih vrata najmanje sljedeća dva tjedna.

NOGOMET: Utakmica Barcelone u Ligi prvaka protiv Napolija 18. marta igrat će se iza zatvorenih vrata na Nou Campu.

NOGOMET: Utakmica Bundeslige Borussije Moenchengladbach protiv Kölna u srijedu koja će se igrati iza zatvorenih vrata.

NOGOMET: Poljski liga Ekstraklasa igrat će se do zatvorenih vrata do daljnjeg.

NOGOMET: Japanska J liga suspendovana je barem do 3. travnja, nakon što su prvo odgodili utakmice do 18. ožujka.

TENIS: Međunarodna federacija stolnog tenisa (ITTF) kaže da je ITTF World Tour Japan Open odgođen. Nadaju se da će se događaj održati kasnije 2020. godine.

9. ožujka

NOGOMET: Olympiakos protiv Wolvesa i Sevilla protiv Rome u Ligi Europe, koja bi trebala biti odigrana 12. ožujka, održat će se iza zatvorenih vrata.

SPORT: Sav sport na svim razinama Italije treba obustaviti najmanje do 3. travnja, najavio je premijer zemlje.

RUGBY UNION: Meč šest nacija između Francuske i Irske, zakazan za 14. ožujka, odgođen je – Italija protiv Engleske, prvobitno postavljen za isti dan, odgođen je četiri dana ranije.

TENNIS: Indian Wells, kombinirani ATP i WTA događaj koji je jedan od najprestižnijih turnira izvan Grand Slamova, otkazan je dva dana prije nego što su trebali početi glavna izvlačenja.

NOGOMET: Rumunjski nogometni savez najavljuje da će se sve utakmice lige igrati do zatvorenih vrata do daljnjeg, a prodaja ulaznica za kvalifikacije za Europsko prvenstvo do 21 godine između Rumunjske i Danske 31. ožujka se obustavlja.

BEJZBOL: Japanski dužnosnici odgađaju početak sezone profesionalnih bejzbol liga, zakazanu za 20. ožujka.

NOGOMET: Azijske kvalifikacije za svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, koje bi se trebale igrati 23.-31. Ožujka i 1.-9. Lipnja, odgođene su.

NOGOMET: Utakmica osmine finala Lige prvaka PSG-a protiv Dortmunda u srijedu će se igrati iza zatvorenih vrata.

BICIKLIZAM: Organizatori utrke Pariz – Nica rekli su da će događaj sada biti “iza zatvorenih vrata”.

SPORT: Vlada kaže da nema “razloga za otkazivanje sportskih događaja u Velikoj Britaniji”.

ZIMSKI SPORT: Talijanski zimski sportski savez obustavio je sve sportske aktivnosti u svim disciplinama, uključujući skijanje, snowboard i biatlon zbog epidemije koronavirusa.

SNOOKER: Sudjelovanje u areni za Gibraltar Open, koja počinje 11. ožujka, bit će ograničeno na 100 ljudi kao mjera opreza.

JUDO: Međunarodna judo federacija priopćila je da su sve manifestacije Svjetskog judo toura otkazane do kraja travnja.

BOKS: Francesco Patera vs Devis Boschiero, koji bi se trebao održati 27. ožujka u Veroni, Italija, za upražnjeni privremeni WBA World Lightweight naslov odgođen je.

8. ožujka

FORMULA 1: Velika nagrada Bahreina od 20. do 22. ožujka održat će se iza zatvorenih vrata.

NOGOMET: Uefa je do daljnjeg zabranila rukovanje igračima i dužnosnicima u prije susreta prije svih utakmica.

NOGOMET: Sve utakmice bugarske lige tijekom sljedeća dva kola igrat će se iza zatvorenih vrata, a svi sportski događaji u plevenskoj i gabrovskoj regiji bit će odgođeni.

SPORT: Grčka vlada najavljuje da će svi profesionalni sportski događaji u naredna dva tjedna biti odigrani bez gledatelja.

7. ožujka

HOKEJ NA LEDU: Otkazano je svjetsko prvenstvo IIHF za 2020. godinu koje bi se u Kanadi trebalo održati između 31. ožujka i 10. travnja.

6. ožujka

ATLETIKA: Svjetsko prvenstvo u atletskom polumaratonu u Gdyniji u Poljskoj, koje bi se trebalo održati 29. ožujka, odgođeno je za 17. listopad.

FORMULA E: Rimska e-nagrada, zakazana 4. travnja, odgođena je.

BICIKLIZAM: Jednodnevni klasični Milan-San Remo, zakazan za 21. ožujka, odgođen.

GOLF: Otvorena europska turneja u Keniji, koje bi se trebalo održati između 12. i 15. ožujka, odgođeno je.

SKIJANJE: Finale Svjetskog kupa u alpskom skijanju zakazano za 18. i 22. ožujka u Cortini d’Ampezzo u Italiji otkazano je.

GIMNASTIKA: Događaj Svjetskog kupa u gimnastici u Dohi u Kataru između 18. i 21. ožujka održat će se iza zatvorenih vrata.

SPORT: Upravna tijela i televizijske stanice pozvali su na sastanak vlade 9. ožujka kako bi raspravljali o priređivanju događaja iza zatvorenih vrata ako se izbijanje pogorša i masovna okupljanja zabrane.

SPORT: Saudijska Arabija prekida prisustvo javnosti na svim sportskim događajima koji počinju 7. ožujka.

NOGOMET: Utakmica PSG-a u ligi protiv Strasbourga je odgođena.

5. ožujka

NOGOMET: Premijer liga zabranjuje rukovanje prije meča kako bi se spriječilo širenje virusa.

ATLETIKA: Rimski maraton, koji bi se trebao održati 29. ožujka, odgođen je, a sve prijave premještene su u 2021., dok je Pariški maraton, koji bi se trebao održati 5. travnja, preusmjeren za 18. listopad.

NOGOMET: Utakmica osmine finala Lige prvaka između Valencije i Atalante 10. ožujka igrat će se iza zatvorenih vrata u nastojanju da spriječi širenje koronavirusa.

NOGOMET: Nogometni savez Maroka naređuje da se sve utakmice u zemlji do daljnjeg igraju iza zatvorenih vrata, kako bi se pokušao boriti protiv širenja koronavirusa.

TAEKWONDO: Europski olimpijski i paraolimpijski taekwondo kvalifikacijski događaj – koji bi se trebao održati između 17. i 19. ožujka – trebao bi biti premješten iz Milana u Moskvu.

4. ožujka

BICIKLIZAM: Team Ineos se povlači sa svih utrka do 23. ožujka zbog smrti sportskog direktora Nicolasa Portala i “vrlo neizvjesne” situacije s koronavirusom.

SAV SPORT U ITALIJI: Sav talijanski sport, uključujući i muške i ženske mečeve šest Nacija u Rimu i sve utakmice Serie A, igrat će se iza zatvorenih vrata do 3. travnja.

NOGOMET: Italijanski ministar sporta kaže da se utakmice Serie A mogu igrati iza zatvorenih vrata u nastojanju da obuzda koronavirus.

3. ožujka

JUDO: Međunarodna judo federacija objavila je otkazivanje Grand Prixa Rabat u Maroku, koje je trebalo održati od 6. do 8. ožujka.

NOGOMET: Polufinale talijanskog kupa, to jest druga utakmice između Juventusa i Milana je odgođena.

TENNIS: ATP je otkazao ili odgodio šest turnira na Challenger turneji. Događaji u Anningu u Kini 20. travnja i Samarkandu u Uzbekistanu 11. svibnja otkazani su. Tri turnira u Južnoj Koreji – Seul, Busan i Gwangju – održat će se u kolovozu, a drugi u španjolskoj prijestolnici Madridu premješten je za listopad.

SPORT INVALIDNOSTI: Otkazan je svjetski kup u sportu Para Sport, koji se trebao održati u Al Ainu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima od 11. do 22. ožujka.

2. ožujka

NOGOMET: Švicarska nogometna liga suspendirana je do 23. ožujka nakon sastanka između svih 20 klubova.

NOGOMET: Mečevi internacionalno champions kupa su otkazani, a trebali su se odigrati ovog ljeta u Aziji.

KRIKET: Irksa ženska turneja u kriketu na Tajland, gdje učestvuju četiri tima je otkazana.

1. ožujka

MOTORSPORT: Otvaranje MotoGP sezone u Kataru 8. ožujka otkazano je zbog ograničenja putovanja namijenjenih putnicima iz Italije zbog koronavirusa.

NOGOMET: Utakmica u Seriji A između Sampdorije i Hellas Verone, koja je na rasporedu 2. ožujka, također je odgođena zbog izbijanja u Italiji.

29. veljače 

NOGOMET: Pet utakmica Serie A, uključujući Juventusovu utakmicu kod kuće protiv Milana, koja bi trebala biti odigrana vikenda 29. veljače i 1. ožujka, odgođene su nakon izbijanja virusa u Italiji.

28. veljače

NOGOMET: Utakmice za vikend u prve dvije lige u Švicarskoj odgođene su, a Svjetska antidoping agencija otkazala je sljedeći mjesec godišnji simpozij u švicarskom gradu Lozani.

RVANJE: Azijske kvalifikacije za Olimpijske igre u Aziji, koje bi se trebale održati od 27. do 29. ožujka u Kirgistanu, otkazane su, zbog vladinih savjeta za sprječavanje širenja virusa.

27. veljače

BICIKLIZAM: UAE Tour je otkazan nakon što su dva člana osoblja na događaju pozitivno testirana na koronavirus.

SKIJANJE: Godišnji Engadin ski maraton u Švicarskoj, jedan od najvećih svjetskih skijaških događaja s oko 14 000 sudionika, koji bi se trebao održati 8. ožujka, otkazan je.

26. veljače

KLIZANJE: Otkazano je svjetsko prvenstvo u brzinskom klizanju, koje bi se trebalo održati u Seulu u Južnoj Koreji od 13. do 15. ožujka.

25. veljače

RUGBY UNION: Dužnosnici šest nacija kažu kako “prate” situaciju u Italiji, gdje bi Engleska trebala igrati 14. ožujka.

TENIS: Svjetsko prvenstvo u stolnom tenisu u Južnoj Koreji, koje bi se trebalo održati od 22. do 29. ožujka, odgođeno je do lipnja.

NOGOMET: Japanska J-liga odgađa sve domaće utakmice do sredine ožujka.

NOGOMET: Pet mečeva u narednom kolu u talijanskoj Serie A naređeno je da se igraju iza zatvorenih vrata.

FORMULA 1: Ferrari ograničava pristup svojoj tvornici na sjeveru Italije onima koji su “nastanjeni u ili su posjetili pogođene općine”.

KONJSKE UTRKE: Industrijska upravljačka skupina razmotrit će potencijalne posljedice, ali trenutačno nema prijetnje Cheltenham festivalu sljedećeg mjeseca.

23. veljače

NOGOMET: Izabrane utakmice Serije A u sjevernim talijanskim regijama Lombardija i Veneto odgođene su. Nekoliko utakmica u Serie B i Serie D, kao i niz amaterskih i omladinskih utakmica, također je otkazano.

21. veljače

NOGOMET: Kineske kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. kod kuće na Maldivima i u Guamu preselile su se na Tajland, a igrat će se iza zatvorenih vrata u ožujku.

20. veljače

TENIS: Ženski Xi’an Open, zakazan za 13. do 19. travnja, otkazan je. WTA je priopćio kako nadzire situaciju s nekoliko događaja koji bi se trebali održati u Kini u drugoj polovici sezone.

18. veljače

TENIS: Kina se povukla iz Davis Cupa jer muški tim nije mogao otputovati u Rumunjsku na play-off početkom marta.

15. veljače

GIMNASTIKA: Kineska momčad povukla se sa Svjetskog prvenstva u gimnastici u Melbourneu.

14. veljače

GOLF: Europska turneja u Maybanku i Volvo China Open, oba predviđena za travanj, odgođeni su.

KOŠARKA: Svi mečevi kvalifikacija za košarku Fiba Asia Cup između Japana i Kine, Filipina i Tajlanda te Kine i Malezije odgođeni su.

13. veljače

RUGBY SEVENS: Singapurske i hongkonške utakmice svjetske serije Ragby Sevensa odgođene su od travnja do listopada.

12. veljače

GOLF: PGA Tour Series-Kina odgodila je dva kvalifikacijska turnira i odgodila početak svoje sezone 2020. za dva mjeseca, smanjujući broj redovnih turnira u sezoni sa 14 na 10.

FORMULA 1: Veliku nagradu Kine u Šangaju, postavljenu za 19. travnja, odgodilo je upravljačko tijelo FIA i Formula 1. Vlasti će odmjeriti potencijalne alternativne datume kasnije ove godine ako se situacija poboljša.

11. veljače

NOGOMET: Azijska nogometna konfederacija priopćila je kako su utakmice preliminarne faze istočne zone AFC kupa odgođene do travnja zbog putničkih problema u nekoliko zemalja.

9. veljače

GOLF: Honda LPGA Tajlandski događaj u Pattaji u Tajlandu zakazan za 20. do 23. veljače i Svjetsko prvenstvo za žene HSBC u Singapuru, koje bi trebalo početi 27. veljače, oba su odgođena.

8. veljače

GOLF: Žensko amatersko azijsko-pacifičko golf prvenstvo, koje se održava na Tajlandu od 12. do 15. veljače, odgođeno je i odloženo za listopad.

7. veljače

HOKEJ: Utakmice hokejaške Pro lige između Kine i Australije, predviđene za 14. do 25. ožujka u Changzhouu, odgođene su.

NOGOMET: Vijetnam je rekao da neće dopustiti da se u veljači organizuju sportski događaji, što znači da su domaće utakmice AFC kupa za grupu Ho Chi Minh i Than Quang Ninh prebačene.

4. veljače

NOGOMET: Azijske utakmice Lige prvaka u kojima sudjeluju kineski klubovi Guangzhou Evergrande, Shanghai Shenhua i Shanghai SIPG odgođene su za travanj.

2. veljače

MOTORSPORT: Formule E odustala je od planova za utrku u Sanyi 21. ožujka.

1. veljače

BADMINGTON: Turnir China Masters u Hainanu, koji bi trebao započeti 25. veljače, odgođen je nakon što se nekoliko igrača povuklo. Svjetska federacija za Badminton izrazila je nadu da će vodeće prvenstvo Azije u Badmintonu u travnju i dalje biti moguće u Wuhanu.

31. siječanj

GOLF: Najelitnija ženska turneja s LPGA golfom otkazala je turnir u Blue Bayu koji bi se trebao održati na otoku Hainan u ožujku.

SNOOKER: Unosni China Open u Pekingu, koji bi se trebao održati od 30. ožujka do 5. travnja, a završiti će 13 dana prije nego što Svjetsko prvenstvo započne u Krusiblu, odgođeno.

30. siječanj

NOGOMET: Kineski nogometni savez je rekao da će sve domaće utakmice na svim razinama biti odgođene.

29. siječanj

NOGOMET: Domaća utakmica nacionalnog kineskog ženskog tima za Olimpijske kvalifikacije protiv Južne Koreje u ožujku premještena je u Sydney. Momčad je zadržana u karantini nakon dolaska u Australiju za siječanjsku kvalifikacijsku fazu.

ATLETIKA: Svjetsko prvenstvo u atletici na zatvorenom, zakazano za Nanjing od 13. do 15. ožujka, odgođeno je za sljedeću godinu.

27. siječanj

KOŠARKA: Ženski olimpijski kvalifikacijski turnir, zakazan za Foshan od 6. do 9. veljače, FIBA je preselila u Beograd, u Srbiju.

26. siječanj

TENIS: Međunarodna teniska federacija premjestila je Fed kup Asia/Oceania skupinu I u kojem sudjeluju Kina, Tajvan, Indonezija, Južna Koreja i Uzbekistan iz Dongguana u Nur-Sultan (bivšu Astanu) u Kazahstanu. Događaj je zatim ponovo premješten u Dubai i odgođen za početak ožujka nakon što je Kazahstan odbio poslužiti kao zamjenski domaćin.

22. siječanj

BOKS: Međunarodni olimpijski odbor otkazuje kvalifikacije olimpijskog boksa koji se trebao održati u Wuhanu. On će se sada održati u Ammanu od 3. do 11. ožujka

NOGOMET: Olimpijske kvalifikacije za žene su prebačene iz Wuhana u Nanjing, a kasnije su prebačene u Sydney.

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!