NaslovnicaVijestiOtkrivamo kome što treba u zadnjem kolu Lige Prvaka

Otkrivamo kome što treba u zadnjem kolu Lige Prvaka

Prolaz je do sada u Ligi prvaka osiguralo osam momčadi, a u posljednjem kolu nas očekuje nekoliko susreta koji će odlučivati o prolasku u osminu finala ovog prestižnog natjecanja.

Nakon odigranih pet kola, osminu finala Lige prvaka osigurali su PSG, Real Madrid, Bayern, Tottenham, Manchester City, Juventus, Barcelona i Leipzig, dok Club Brugge, Galatasaray, Crvena Zvezda, Olympiacos, Lokomotiva Moskva, Genk, Slavia Prague, Benfica i Lille više nemaju nikakve šanse da se plasiraju u drugi krug ovog natjecanja.

zadnjem kolu Lige

Zanimljiva činjenica je i ta što se u skupini C u kojoj se nalazi Dinamo Zagreb, još uvijek svi mogu kvalificirati u drugi krug. City je već osigurao osminu finala što smo već i spomenuli, dok dalje mogu Shakhtar, Dinamo te čak i posljednjeplasirana Atalanta.

SKUPINA A

Izvor: bet365

U ovoj skupini se nalaze PSG, Real Madrid, Club Brugge i Galatasaray. Nakon što je PSG osvojio bod na Santiago Bernabeu, oni su osigurali to prvo mjesto u skupini. Real nije uspio pobijediti tu utakmicu, iako su imali rezultat od 2-0 desetak minuta prije kraja. No oni su i dalje osigurali drugu poziciju i prolazak dalje. Što se tiče borbe za treće mjesto u ovoj skupini i plasman u Europsku ligu, ona je još uvijek potpuno otvorena, gdje Club Brugge ima prednost od jednog boda nad Galatasrayom.

U posljednjem kolu Club Brugge dočekuje Real Madrida, dok Turci putuju u Pariz. U slučaju da Club Brugge i Galatasaray imaju isto bodova, Belgijanci će biti u prednosti, jer su bolji u međusobnim susretima.

SKUPINA B

Izvor: bet365

Što se tiče skupine B, u njoj se nalaze Bayern, Tottenham, Crvena Zvezda i Olympiacos. Bayern i Tottenham su već osigurali prolazak dalje, dok će se za treće mjesto boriti Crvena Zvezda i Olympiacos. Srpski klub ima dva boda više i u posljednjem susretu protiv Olympiacosa im je dovoljan samo bod kako bi osigurali tu treću poziciju i plasman u Europsku ligu.

SKUPINA C

Izvor: bet365

Skupina u kojoj se nalaze Manchester City, Shakhtar, Dinamo Zagreb i Atalanta. Engleski klub je već osigurao osminu finala Lige prvaka, a preostale tri momčadi imaju šansu da osiguraju tu drugu poziciju. To samo pokazuje koliko je konkurentna ova skupina u kojoj se nalazi Dinamo. Pobjeda u posljednjem kolu protiv Atalante, Shakhtaru donosi osminu finala bez obzira na rezultat u utakmici između Dinamo Zagreba i Manchester Cityja.

Dinamo Zagreb i dalje ima šansu da se plasira, ali oni mogu također da padnu na četvrto mjesto i ispadnu iz Europe. Ekipa Nenada Bjelice do osmine finala može proći samo ako ostvari pobjedu protiv Guardioline ekipe, dok Shakhtar mora odigrati neriješeno ili izgubiti.

Ako bi kojim slučajem bio remi na Maksimiru, te pobjeda Atalante u Ukrajini, Dinamo bi ispao iz Europe, dok bi Atalanta u tom slučaju prošla dalje, a Shakhtar bi išao sa trećim mjesto u Europsku ligu. Ukoliko bi Dinamo izgubio od Cityja, oni bi i dalje imali šansu da prođu, ali samo u Europsku ligu i to samo ako Shakhar odigra neriješeno.

SKUPINA D

Izvor: bet365

U ovoj skupini se nalaze Juventus, Atletico Madrid, Leverkusen i Lokomotiva Moskva. Talijanski gigant je potvrdio svoj prolazak dalje još u pretprošlom kolu u Moskvi kada su pobijedili Lokomotivu, a sa pobjedom protiv Atletico Madrida u prošlom kolu su osigurali i to prvo mjesto.

U ovom trenutku se za drugu poziciju bore Atletico Madrid i Bayer Leverkusen, dok Lokomotiva Moskva više nema nikakvih šansi. Atletico Madrid ima bod više od Bayera, a u posljednjem kolu će ugostiti Lokomotivu, dok Bayer na svom terenu dočekuje Juventusa.

SKUPINA E

Izvor: bet365

U skupini E se nalaze Liverpool, Napoli, Salzburg i Genk. Trenutni Europski prvak Liverpool je već sve mogao riješiti u prošlom kolu protiv Napolija, ali sada se oni moraju boriti za prvu poziciju. Ta utakmica se završila remijem i sada će odluka da pada u posljednjem kolu. Liverpolu u ovom trenutku prijeti i ispadanje iz Lige prvaka, ali to se može dogoditi samo ako u posljednjem kolu izgube od Salzburga, dok Napoli kod kuće mora osvojiti barem bod protiv Genka. Ukoliko Napoli izgubi od Genka, a Salzburg ostvari pobjedu protiv Liverpoola, onda bi Liverpool i Salzburg završili na prvoj i drugoj poziciji.

SKUPINA F

Izvor: bet365

U skupini F se nalaze Barcelona, Inter, Dortmund i Slavia Prague. U prethodnom kolu je Barcelona sa pobjedom protiv Dortmunda osigurala prvu poziciju, a za drugu će se boriti Inter i Dortmund, koji imaju isto (7) bodova u ovom trenutku. Međutim, Inter je dosta bolji u međusobnom omjeru i ići će dalje ukoliko u posljednjem kolu osvoje isti broj bodova kao i ekipa Dortmunda. Jedini problem za Inter je što u posljednjem kolu igraju protiv Barcelone, dok Nijemci na svom domaćem terenu dočekuju Slaviju Prague koja je već ispala iz natjecanja.

SKUPINA G

Izvor: bet365

U pretposljednjoj skupini G se nalaze Leipzig, Lyon, Zenit i Benfica. Leipzig se nalazi na prvoj pozciji sa 10 bodova, tri više nego Zenit i Lyon na toj drugoj i trećoj poziciji. U prošlom kolu smo vidjeli veliku dramu na terenima u ovoj skupini, gdje su Nijemci u sudačkoj nadoknadi osigurali bod i osminu finala Lige prvaka, dok je Benfica definitivno ostala bez ikakvih šansi da osiguraju tu drugu poziciju.

Kao što smo već i naveli, za drugu poziciju se bore Lyon i Zenit, a ako na kraju budu imali isto bodova, Zenit će imati prednost zbog boljeg međusobnog omjera. No, Lyon bi sa pobjedom protiv Leipziga išao dalje, bez obzira na ishod utakmice između Benfice i Zenita.

Ako nekim slučajem Lyon i Zenit upišu pobjede, svi bi imali po deset bodova, a tada bi ispao Zenit. Benfica još uvijek može do treće pozicije i nastavka u Europskoj ligi, ali u posljednjem kolu bi morali pobijediti Zenit sa 2-0 ili nekom većom gol razlikom.

SKUPINA H

Izvor: bet365

I stigli smo do posljednje skupine, ali ne i manje važne u kojoj se nalaze Ajax, Valencia, Chelsea i Lille. Ovdje je jedino sigurno to što je Lille već ispao i nema nikakve šanse čak ni za treće mjesto. Ajax ima dva boda više od Valencije i Chelseaja, te u posljednjem kolu dočekuju španjolsku ekipu. Njima je dovoljan samo bod iz ove utakmice da bi prošli dalje, dok bi za prvu poziciju morali ostvariti pobjedu na svom terenu, samo ako Chelea upiše već očekivana tri boda protiv Lillea na svom Stamford Bridgeu. Ako Valencia i Chelsea ostvare pobjede, sve tri momčadi bi imale po 11 bodova, te bi u tom slučaju ispao Ajax.


 

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!