NaslovnicaVijestiOTKRIVEN PRAVI RAZLOG: Evo zbog čega je Mbappe odbio preći u Real...

OTKRIVEN PRAVI RAZLOG: Evo zbog čega je Mbappe odbio preći u Real Madrid 2017. godine!

Napadač Paris Saint-Germaina Kylian Mbappe u utorak je ponovo pokazao cijeloj nogometnoj javnosti zašto nosi epitet najboljeg mladog igrača svijeta u ovom trenutku. Francuski reprezentativac je bio jedna od zvijezda večeri na Old Traffordu, gdje je u pobjedi svog tima protiv Uniteda rezultatom 2-0 postigao drugi gol.

Mbappe odbio Real Madrid

Činjenica da ima samo 20 godina i da je već među najboljim igračima svijeta izgleda zastrašujuće, a u karijeri je već osvojio Svjetsko prvenstvo i dva puta bio prvak Francuske. Mnogi ga upoređuju sa legendama kao što su Thierry Henry i Ronaldo Nazario, s obzirom da svojim načinom igre neodoljivo podsjeća na njih dvojicu.

Iz utakmice u utakmicu u francuskom prvenstvu pokazuje što sve može, no sve je moglo krenuti drugačijim tokom za njega 2017. godine, dok je još bio u Monacu. Naime, tada je veliki interes za njega pokazivao španjolski velikan Real Madrid, a klubovi su čak bili i postigli dogovor. Međutim, Mbappe je u posljednjim trenucima rekao ‘ne’ Los Blancosima, a konačno je otkriven pravi razlog zbog kojeg je to učinio.

Naime, Daily Records navodi kako je Florentino Perez planirao da Mbappe zamijeni Cristiana Ronalda, što je odgovornost koju on nije želio prihvatiti. U izvješću piše kako je tada 18-godišnjak imao namjeru doći na Santiago Bernabeuu, ali je odustao od toga jer bi tako zamijenio najboljeg igrača svijeta, te bi očekivanja od njega bila prevelika, što nije bio pametan korak za jednog mladog igrača.

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!