NaslovnicaVijestiOTKRIVEN RAZLOG: Evo zbog čega Griezmann ne može preuzeti Coutinhov broj sedam...

OTKRIVEN RAZLOG: Evo zbog čega Griezmann ne može preuzeti Coutinhov broj sedam na dresu!

Danas je i službeno kompletiran transfer zvijezde Barcelone Philippea Coutinha u Bayern Munchen. Brazilac je u redove njemačkog prvaka otišao na jednogodišnju posudbu vrijednu 8,5 miliona eura, a Bavarci imaju mogućnost da na kraju sezone otkupe njegov ugovor za 120 miliona eura.

Coutinho otišao u Bayern

27-godišnjak će tako dobiti priliku za novi izazov u karijeri nakon razočaravajuće prošle sezone u dresu Barce. O njegovom odlasku sa Camp Noua se pisalo dugo vremena, a dolaskom Antoinea Griezmanna je bilo jasno da za njega više nema mjesta u početnih jedanaest.

Nema sumnje kako se i sam Griezmann nada kako će Bayern odlučiti otkupiti ugovor Coutinha, s obzirom da bi u tom slučaju konačno dobio broj koji je želio. Naime, po dolasku u Barcelonu Coutinho je preuzeo dres sa brojem sedam, te je Griezmann nakon dolaska iz Atletico Madrida bio primoran odlučiti se za broj 17.

Uprkos odlasku Brazilca, francuski napadač i dalje ne može preuzeti sedmicu. Naime, kako pišu novine AS, pravila Španjolskog nogometnog saveza nalažu kako igrač mora nositi isti broj na svakoj službenoj utakmici koju odigra tokom jedne sezone.

S obzirom na to, Griezmann, koji je nosio dres sa brojem 17 u porazu njegovog tima protiv Athletic Bilbaa u petak, primoran je zadržati taj broj do kraja sezone. To je dobra vijest za sve one koji su kupili Griezmannov dres sa brojem 17, dok je s druge strane loša vijest za njega, jer se možda potajno nadao kako će dobiti svoj željeni broj.

Coutinho je nakon dolaska u Bayern izjavio: “Za mene ova promjena predstavlja novi izazov, u novoj zemlji, u jednom od najboljih klubova u Europi. Zaista se radujem ovome.”

Najnovije vijesti

Nakon pobjede Dinama na Rujevici, kladionice izbacile nove koeficijente za HNL

0
U sinoćnjem derbiju 33. kola SuperSport HNL-a, Dinamo je izašao kao pobjednik protiv Rijeke rezultatom 2:1. Golove su postigli Brune Petković i Arber Hoxha,...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!