NaslovnicaVijestiOTKRIVENA LISTA: Ovo je devet igrača po koje će Manchester United krenuti...

OTKRIVENA LISTA: Ovo je devet igrača po koje će Manchester United krenuti u januaru!

Engleski mediji su danas objavili listu od devet igrača za koje je Manchester United zainteresiran, te će neke od njih pokušati dovesti već u predstojećem zimskom prelaznom roku.

Manchester United dovodi Marija Mandžukića

Listu su objavile novine The Mirror, a na njoj se nalazi devet zvijezda koje su na radaru Ole Gunnara Solskjaera. Njegov tim je razočaravajuće ušao u novu sezonu, te se trenutno nalazi na čak 10. mjestu sa 10 bodova zaostatka za četvrtim mjestom koje vodi u Ligu prvaka.

Svima je očito kako im je potrebno pojačanje u veznom redu, a također nisu doveli ni zamjenu za Romelua Lukakua koji je otišao u redove Intera u ljetnom prelaznom roku. Pored svakog od igrača na listi novinari Mirrora su postavili vjerovatnoću njegovog dolaska na Old Trafford, a lista izgleda ovako:

Mario Mandžukić (Juventus) – 5/5
James Maddison (Leicester City) – 4/5
Erling Haaland (RB Salzburg) – 4/5
Moussa Dembele (Lyon) – 3/5
Thomas Muller (Bayern Munchen) – 3/5
Kai Havertz (Bayer Leverkusen) – 2/5
Timo Werner (RB Leipzig) – 2/5
Bruno Fernandes (Sporting Lisabon) – 2/5
Jadon Sancho (Borussia Dortmund) – 1/5

I sam Solskjaer je priznao kako bi mogla doći nova pojačanja u januaru, ali još uvijek nije otkrio i na kojim pozicijama. Pred večerašnju utakmicu protiv Partizana u Europskoj ligi, Norvežanin je u intervjuu za The Evening Standard rekao: “Sada je prioritet da igrači ostanu zdravi i da prođemo u nokaut fazu.”

Zatim je nastavio: “Što se tiče transfera, uvijek gledamo na ligašku tabelu, pratimo igrače. Možda neće doći nitko, možda dođe jedan, možda dođu dvojica u januaru, ali ljetni prelazni rok je glavni i ne možete odraditi previše dobrih transfera u januaru.”

Na već spomenutoj listi se nalazi nekoliko jako talentiranih mladih igrača, ali svakako igrač koji će po svemu sudeći zaista doći u klub je Mario Mandžukić. Hrvatski napadač se sa prelaskom na Old Trafford povezuje još od prošlog ljeta, a u Juventusu na njega ne računaju u ovoj sezoni. 33-godišnjaka je također novi trener Maurizio Sarri izostavio i sa liste igrača koji će nastupiti u Ligi prvaka, te je velika vjerovatnoća kako će promijeniti sredinu ove zime.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!