NaslovnicaVijestiOTKRIVENA LISTA: Ovo je pet najplaćenijih trenera na svijetu!

OTKRIVENA LISTA: Ovo je pet najplaćenijih trenera na svijetu!

Magazin France Football otkrio je listu od pet najplaćenijih trenera u nogometu ove sezone. Iznenađujuće, na prvom mjestu se našao Diego Simeone, a slijede ga Jose Mourinho, Thierry Henry, Pep Guardiola i Ernesto Valverde.

Simeone najplaćeniji trener na svijetu

5. Ernesto Valverde (Barcelona, 23 miliona eura)
Na petom mjestu ove liste je trener Barcelone Ernesto Valverde, koji zarađuje 23 miliona eura godišnje. 55-godišnjak je u februaru potpisao jednogodišnje produženje ugovora sa katalonskim gigantom, koji se još uvijek bori za trostruku krunu ove sezone.

Trenutni španjolski prvak ima deset bodova prednosti u La Ligi, te je stigao do finala Kupa Kralja nakon pobjede protiv Real Madrida u polufinalu. Što se tiče Lige prvaka, tamo ih u četvrtfinalu očekuju susreti protiv Manchester Uniteda.

4. Pep Guardiola (Manchester City, 24 miliona eura)
Ispred trenutnog trenera Barcelone nalazi se bivši trener Barcelone Pep Guardiola, koji ima platu od 24 miliona eura godišnje u Manchester Cityju. ‘Građani’ imaju priliku osvojiti čak četiri trofeja do kraja ove sezone, a već su osvojili EFL Kup pobijedivši Chelsea u finalu.

3. Thierry Henry (bez kluba, 25,5 miliona eura)
Henryjev prvi posao u trenerskoj karijeri ostat će zapamćen kao velika katastrofa, s obzirom da mu je uručen otkaz u Monacu, ali je zaradio 25,5 miliona eura.

Legendarni bivši napadač Monaca je imenovan novim trenerom kluba iz Kneževine u oktobru, kada je potpisao trogodišnji ugovor, ali nije dugo izdržao. Dobio je otkaz u januaru nakon 20 utakmica, u kojima su slavili četiri puta, pet puta odigrali neriješeno, te čak 11 puta poraženi.

2. Jose Mourinho (bez kluba, 31 milion eura)
‘Posebni’ je zaradio 31 milion eura u svojoj posljednjoj sezoni na Old Traffordu, ali su ga loši rezultati pred Božić koštali otkaza u decembru, kada ga je zamijenio Ole Gunnar Solskjaer. On je nedavno priznao kako je odbio brojne ponude otkako je bez posla, te da čeka onu pravu, a hoće li ju dobiti do početka sljedeće sezone, ostaje nam da vidimo.

1. Diego Simeone (Atletico Madrid, 41 milion eura)
Da, dobro ste pročitali. Trener Atletico Madrida Diego Simeone je na vrhu liste sa zaradom od čak 41 milion eura. On je sa madridskim klubom potpisao novi ugovor u februaru, i to do ljeta 2022. godine. Iako su ‘Jorgandžije’ ispale u osmini finala Lige prvaka ove sezone, te posustaju u La Ligi za Barcom, Simeone je tokom svog mandata odveo klub do brojnih titula, uključujući La Ligu, Kup Kralja, Superkup Španjolske, te dvije Europske lige.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!