NaslovnicaVijestiOtkrivena poruka koju je Lionel Messi poslao Pep Guardioli nakon dolaska Ibrahimovića...

Otkrivena poruka koju je Lionel Messi poslao Pep Guardioli nakon dolaska Ibrahimovića u Barcelonu!

Vrijeme Zlatana Ibrahimovića u Barceloni nije trajalo jako dugo ili nije prošlo previše dobro, ali kada je prvi put stigao, Lionel Messi je bio toliko zabrinut zbog gubitka mjesta što ga je natjeralo da pošalje poruku Pep Guardioli u to vrijeme.

Otkrivena poruka

Nakon osvajanja Treblea u 2008/09 sezoni, Guardiola je potpisao Ibrahimovića iz Intera, sa Samuel Eto’om koji je otišao u drugom smjeru, ali Šveđanin je izdržao samo jednu sezonu u Španjolskoj prije nego što je otišao u AC Milan.

Iako se nije dugo zadržao, njegova prisutnost je bila dovoljna da zabrine Messija da njegovo mjesto u timu nije sigurno. U knjizi “The Messi Mystery’ od Sebastiana Festa i Alexa Juillarda, Goal objašnjava da je dolazak Ibre prisilio Messija da razmijeni neke poruke sa tadašnjim menadžerom Barcelone, Pep Guardiolom.

Prema knjizi, poruka Messija za Guardiolu je išla ovako: “Vidim da više nisam važan za tim, pa…,” poruka je poslana u timskom autobusu, jer mu je bilo teško izraziti svoje osjećaje licem u lice sa Pepom.

Šesterostruki osvajač Zlatne lopte tada nije bio svjetski igrač, iako se već razvijao u jednog od najboljih na planeti i imao je dva loša nastupa prije dolaska Ibrahimovića.

Messiju je to bila četvrta sezona u prvom timu, ali knjiga dalje kaže: “Messi nije uspio zablistati u nekoliko utakmica, a Ibrahimović je igrao dobro. Odjednom su se pojavile komplikacije za Argentinca.”

Ibrahimovićevo vrijeme kao glavnog igrača tamo je bilo kratko, ali je ubrzo igrao kao zamjena za Argentinca.

Guardiola je prebacio Messija sa krila u sredinu, s tim da je Ibra morao igrati na krilnim pozicijama, gdje je postigao 47 golova u 53 nastupa na svim natjecanjima.

Za razliku od toga, Ibrahimović je za katalonske divove postigao 21 gol u 45 nastupa prije povratka u Milan, prvo na posudbu, a potom prelazak u Francusku, Englesku, SAD prije povratka u Milan.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!