NaslovnicaVijestiOTKRIVENI DETALJI: Chelsea i Juventus postigli dogovor, poznato koliko će Higuain zarađivati...

OTKRIVENI DETALJI: Chelsea i Juventus postigli dogovor, poznato koliko će Higuain zarađivati u Engleskoj!

Kako su izvijestili brojni engleski i talijanski mediji, napadač AC Milana Gonzalo Higuain, koji je na San Siru na posudbi iz Juventusa, na korak je od odlaska u redove Chelseaja. Trener ‘Plavaca’ Maurizio Sarri već dugo vremena je u potrazi za novim pojačanjem u napadu, a klub će uskoro po svemu sudeći napustiti Alvaro Morata koji više nije u njegovim planovima.

Higuain odlazi u Chelsea

Kako piše Daily Star, Higuain će na Stamford Bridgeu zarađivati nevjerovatnih 270,000 funti tjedno, dok će londonski klub za njega morati platiti ‘Staroj dami’ čak devet miliona eura za posudbu do kraja sezone.

31-godišnjak je stigao u Milan na jednogodišnju posudbu prošlog ljeta, a kao dio dogovora Rossoneri imaju mogućnost da otkupe njegov ugovor za 36 miliona eura, što se najvjerovatnije neće dogoditi. Trener talijanskog velikana Gennaro Gattuso prije nekoliko dana je i sam priznao kako je Argentinac već donio odluku o odlasku iz kluba.

Naime, rekao je: “Želim biti iskren sa svima vama. Danas smo zbog svih tih špekulacija imali loš trening. Poštujem njegovu odluku, sigurno je da je mogao učiniti više, kao što smo mu i mi možda mogli pomoći da se uklopi bolje. Sve ove špekulacije nam nisu pomogle i moramo gledati naprijed.”

Gattuso je također i priznao kako je teško promijeniti bilo što kada igrač donese odluku: “Razgovarao sam s njim, ali teško mu je dati savjet, jer karijera igrača traje oko 14, 15 godina. To je njegova odluka, ne moja. Najvažnija stvar je da razgovaramo kao ljudi, pogledamo se u oči i kažemo istinu. Vidjet ćemo što će se dogoditi.”

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!