NaslovnicaVijestiOTKRIVENI DETALJI UGOVORA: Evo koliko će Haaland zarađivati u Manchester Unitedu!

OTKRIVENI DETALJI UGOVORA: Evo koliko će Haaland zarađivati u Manchester Unitedu!

Kako pišu engleski mediji, dolazak Erlinga Haalanda u Manchester United u predstojećem zimskom prelaznom roku je gotova stvar, a transfer bi mogao iznositi čak 80 miliona eura.

Haaland odlazi u Manchester United

20-godišnjak je postao jedan od najtraženijih mladih igrača na svijetu nakon nevjerovatnog učinka od početka nove sezone. Norveški napadač je postigao 28 golova u samo 22 nastupa u svim takmičenjima, a čak osam od tih golova je postigao u Ligi prvaka.

Haaland, sin bivšeg igrača Manchester Cityja Alf-Ingea Haalanda, u posljednjih par mjeseci se povezuje sa odlaskom u brojne engleske velikane, ali čini se kako će na kraju završiti na Old Traffordu. Ranije ovog tjedna su mediji izvijestili kako je on stigao sa ocem u Manchester, vjerovatno kako bi dogovorio detalje sa ‘Crvenim vragovima’, iako su iz kluba potvrdili kako je stigao u grad na odmor tokom božićnih i novogodišnjih praznika.

Novine The Sun su čak objavile i kakav dogovor je postigao sa upravom Manchester Uniteda. Naime, on bi trebao zarađivati čak deset puta više nego što trenutno zarađuje u Red Bull Salzburgu. Trenutna mu plata iznosi 20,000 funti tjedno, ali United mu je spreman ponuditi nevjerovatnih 200,000 funti tjedno ukoliko pristane na transfer.

Međutim, u ugovor bi trebali biti uključeni i razni bonusi, kao što je bonus za svaki postignuti gol, te bonus ukoliko bude najbolji strijelac Premier lige u sezoni, odnosno ukoliko osvoji Zlatnu kopačku. U izvješću također piše kako bi trebao dobiti i veliki bonus ukoliko se United s njim uspije vratiti u Ligu prvaka.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!