NaslovnicaVijestiOTKRIVENO: Evo koji broj na dresu će nositi Hazard u Real Madridu!

OTKRIVENO: Evo koji broj na dresu će nositi Hazard u Real Madridu!

Kako su danas izvijestili španjolski mediji, novo pojačanje Real Madrida Eden Hazard mogao bi krenuti stopama Davida Beckhama, te nositi dres sa brojem 23 u svom novom klubu, u koji je stigao iz Chelseaja ovog ljeta.

Hazard odabrao broj u Real Madridu

28-godišnjak je u junu potpisao petogodišnji ugovor sa Los Blancosima, koji su za njega Chelseaju platili 100 miliona eura, a ta cifra bi se mogla povećati na 140 miliona eura uz razne bonuse.

Pored njega, na Santiago Bernabeu su ovog ljeta stigla i brojna druga pojačanja, uključujući Luku Jovića, Edera Militaa, Ferlanda Mendyja i Rodryga. Otkako je stigao, pojavilo se mnogo špekulacija o tome koji broj će nositi, s obzirom da njegov bivši broj iz Chelseaja (10) trentno nosi jedna od najvećih zvijezda Madriđana Luka Modrić.

Ipak, kako izvještava Marca, Hazard se navodno odlučio za broj 23, koji je u periodu između 2003. i 2007. godine nosio legendarni David Beckham. Pored toga, Belgijanac je navodno veliki fan košarke, te se odlučio za taj broj i zbog Michaela Jordana i LeBrona Jamesa, koji su ga također nosili u svojim karijerama.

On je u Lilleu, kada je uslijedio njegov uspon, nosio dres sa brojem 26, nakon čega je u posljednjoj sezoni u Francuskoj preuzeo broj deset, dok je u Chelseaju u prve dvije sezone nosio dres sa brojem 17. Ipak, kasnije je i u Chelseaju preuzeo desetku, a prošle sezone je briljirao u dresu ‘Plavaca’ sa 16 postignutih golova i 15 podijeljenih asistencija u Premier ligi.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!